Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

6 способів зробити вашу вечерю ще більш здоровою

6 способів зробити вашу вечерю ще більш здоровою
 

Якщо сніданок вважається найважливішим прийомом їжі і снідати можна чим завгодно, то з вечерею потрібно бути набагато обережнішим. Навіть якщо ви з'їдаєте щось солодке або жирне на сніданок, всі ці калорії ви встигнете витратити за день, вечеря ж не дає вам такої можливості. На вечерю неможна переїдати, але їсти занадто мало теж не рекомендується, адже тоді ви проведете всю ніч на порожній або напівпорожній шлунок, що також не дуже корисно. Тому останній прийом їжі за день повинен характеризуватися ідеальним здоровим балансом якості і кількості їжі.



Найбільша перевага вечері полягає в тому, що у вас є час їсти не поспішаючи, в спокійній обстановці, відпочиваючи після насиченого дня. Але крім спокійного прийняття їжі є ще кілька способів, які зроблять вашу вечерю більш здоровою.

Вечеряйте заздалегідь

Це перше і найважливіше правило , якого ви повинні намагатися дотримуватися – вечеряти потрібно заздалегідь. Як ви знаєте, лягати спати незабаром після прийому їжі не дуже корисно, повинно пройти хоча б пара годин. Ідеальний час для вечері – до 7 вечора. Звичайно, не кожен може собі дозволити їсти так рано з-за робочого графіка та з інших причин, тому в такому випадку ви можете дати собі годинку і повечеряти о 8 годині. Але пам'ятайте, що чим раніше ви поїсте, тим більше часу у шлунку буде на те, щоб переварити їжу, і тим менше жирів і калорій відкладеться у вашому організмі.

Намагайтеся не їсти на вечерю червоного м'яса

Червоному м'ясу потрібно багато часу, щоб перетравитися. Крім того, воно містить багато жирів. Тому його не рекомендується їсти на ніч. Якщо вам все ж хочеться повечеряти м'яском, дозвольте собі це раз на тиждень, але не кожен день.

Не переїдайте на вечерю

Якщо ввечері у вас нарешті є достатньо часу, щоб насолодитися їжею в спокійній домашній обстановці, це не означає, що ви повинні з'їдати більше. Тільки через те, що вечеря в колі сім'ї може тривати довго (поки ви поговорите про минулий день), вам не потрібно їсти весь цей час. Намагайтеся більше говорити, ніж їсти, а з'їсти вам потрібно рівно стільки, щоб не залишитися голодним на ніч. Та й їжу краще вибирати легку, щоб не перевантажувати шлунок.

Їжте на вечерю більше салатів

Салати – легка, здорова і дуже корисна їжа. Вони багаті поживними речовинами, і ними також можна насититися. Крім того, вони сприяють гарному травленню. Звичайно, на вечерю на столі не повинні бути самі лише салати. Але з'ївши пару ложок салату, ви з'їсте менше м'яса, що також зробить вашу вечерю більш здоровою.

Ніяких фаст-фудів на вечерю!

Так, фаст-фуд – це найпростіше рішення, коли ви втомилися після роботи і зовсім не хочете готувати. Смажена курка, бургери, піца – все це дуже шкідливо їсти на вечерю. Насолоджуйтесь цієї їжею в інший час доби, якщо ви так її любите, а на вечерю постарайтеся приготувати щось просте, або, якщо бажання готувати немає зовсім, замовити доставку їжі, але з салатами та іншою здоровою їжею.

Відмовтеся від напівфабрикатів на вечерю

Звичайно, їх легко і швидко можна приготувати, але це – не свіжі продукти. Та й здоровою їжею напівфабрикати теж не назвеш. Чим свіжіша їжа, яку ви їсте, тим більше користі від неї ви отримуєте. В крайньому випадку, заготовте власні напівфабрикати на вихідних, які можна швидко приготувати після роботи – принаймні, це буде домашня їжа.

Ні в якому разі переїдайте на вечерю і не пропускайте її . Адже вона так само важлива, як і ваш сніданок!

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас