Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ідеальний чоловік: міф чи реальність?

Ідеальний чоловік: міф чи реальність?
 

Який він: ідеальний..?

Якось так вже склалося в нашому суспільстві, що ідеальним чоловіком прийнято вважати чоловіка-добувача, який приносить в дім гроші (можна ще сказати чоловік-банкомат ;). Такий-собі гарант стабільності: працює багато, відпочиває мало, не ниє, не нарікає, дружині у всіх забаганках потурає...



Справді, дуже важлива риса, точніше вміння сильної половини людства, - вміння добувати. Це ще, напевно, з прадавніх часів закладені і поділені в нашій генетичній пам’яті головні соціальні роль чоловіка та жінки. Існують навіть відповідні статистичні дані з цього приводу: 70% наших жінок вважають хорошим чоловіком того, хто може заробити гроші. Отже, виходить, саме жінки виплекали цей образ чоловіка-трудоголіка, який зранку до вечора просиджує на роботі, а вдома, можна сказати, лише ночує, заробляючи, заробляючи і заробляючи. Закріпився цей образ в дамських головах як образ "ідеального": так і має бути.

Яка ж тенденція панує зараз у світі?

Виявляється, там (в світі, мається на увазі європейські та американські країни) вже відбулася певна, так би мовити, еволюція образу чоловіка: переросли возвеличення ідеалу добувача. Чоловіки розширюють свої соціальні ролі, шукаючи нові шляхи чоловічого самовираження. За даними тієї ж статистики, в світі все більше чоловіків (майже 80%) присвячують велику частку свого часу домашнім обов'язкам та вихованню дітей. І суспільство їх в цих пориваннях всіляко підтримує. А мужчини, вони ж такі: повністю залежні від суспільної думки (ну якщо не повністю, то дуже сильно).

А чи можна якось синтезувати ці дві ролі: чоловіка-добувача і чоловіка-помічника по господарству, турботливого батька? Психологи кажуть, що тут все залежить він нашої (жіночої) мудрості. Адже, як стверджують ті ж психологи, ідеального чоловіка не буває без мудрої дружини. Кожна жінка має визначитись, що для неї важливіше: чоловік-трудоголік, якого вона ніколи не бачить, але пожинає фінансові плоди такої ситуації, чи чоловік-друг, турботливий помічник, добрий і уважний до дітей батько. Поєднати ці дві ролі непросто, кажуть, навіть – неможливо. Нехай головною стане та роль чоловіка, яка у нього краще виходить. І саме жінка має надихнути чоловіка на пошук і усвідомлення цієї, власне, ключової ролі. А от "виховання" мужчини уїдливими зауваженнями та регулярними істериками ще жодному шлюбу не допомогло.

Не просте це мистецтво - мистецтво надихати чоловіка, але жінка має ним оволодіти, принаймні прагнути до цього. Важливо не забувати, що чоловік - не герой з кінофільму, і йому не притаманні ті риси, які спільними зусиллями виплекали в наших жіночих головах гламурні видання, телешоу та реклама, - він звичайна людина. І відношення до себе він теж потребує людського: з розумінням, турботою і любов'ю. Якщо Ви відноситесь до свого чоловіка не надто тепло, то навряд він захоче здійснювати заради Вас подвиги (будь-якого плану). От Вам і основна суть фрази "надихати чоловіка". А ще пам'ятайте, чоловіки напряму залежать від чужої оцінки (ми про це вже говорили вище). Тому їх потрібно…багато хвалити (зовсім як дітей ;)). Лише тоді вони намагатимуться відповідати цій похвалі і радувати Вас своїми успіхами.

Отже, виходить ідеальний чоловік існує, а те, чи оселиться він у Вашому домі – залежить тільки від Вас.

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас