Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо диванчик для дитини: на що звернути увагу?

Вибираємо диванчик для дитини: на що звернути увагу?
 

Ще зовсім недавно ваш малюк затишно спав у своїй колисці або ліжечку, а сьогодні вже пора йти в магазин і вибирати нове місце для здорового сну дитини. Вибираючи новий диванчик в кімнату малюкові, потрібно врахувати безліч чинників, які допоможуть зробити сон вашої дитини максимально комфортним і здоровим.



Отже, для початку, ви повинні розуміти, що дитячі дивани по конструкції і основним вимогам сильно відрізняються від диванів для дорослих, хоча б тому, що вдень вашому малюкові повинно бути зручно грати на ньому, а вночі диван повинен забезпечувати правильну підтримку хребта, щоб ваш малюк ріс здоровим і міцним. На що ж звернути увагу при купівлі диванчика для дитини?

Наповнювач. Дитячий диван повинен бути зручним для сну, тому варто звернути особливу увагу на наповнювач. Найбільш вдалим вважається варіант з цільним ортопедичним матрацом на пружинистому блоці – він надасть необхідну підтримку ще слабкому хребту і подарує міцний сон.

Каркас. Маленькі діти такі непосиди – їм все навколо цікаво, особливо коли справа доходить до забав. Ваш малюк любить стрибати на дивані? Тоді зверніть увагу на моделі з залізним каркасом, які з легкістю витримають будь-які витівки вашого малюка.

Оббивка. О, як часто діти люблять щось розливати або вимазувати. Якщо хочете, щоб ваш новий диванчик прослужив довго, вибирайте щільну оббивку, просочену спеціальним складом, щоб вона легко чистилася.

Змінна оббивка. Сьогодні в магазинах можна знайти ряд моделей, оббивка яких легко знімається. Вибравши таку модель, ви завжди зможете без зусиль зняти і випрати оббивку в пральній машині.

Розмір. Габарити нового диванчика також відіграють не останню роль, адже дитяча кімната – це не тільки місце для сну, але і для активних ігор. Маленьким дітям необхідний вільний простір, тому якщо у вас дитяча кімната невеликого розміру, краще придбайте розсувний диванчик.

Ящики. Висувні ящики в диванчику допоможуть вам заощадити місце і кошти на покупку додаткових шафок або комода. Це дуже зручно, однак такі конструкції не повинні впливати на інші якості дивана.

Форма і колір. Це питання краще довірити малюкові, адже, зрештою, диван купується для нього і в його кімнату, тому в першу чергу диванчик повинен подобатися своєму майбутньому господарю!

Слідуючи цим простим рекомендаціям, ви неодмінно зможете вибрати саме те, що вам потрібно – такий диван напевно прослужить довго, а після відправиться в іншу кімнату або на дачу.

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас