Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно вибрати дитячу зубну щітку?

Як правильно вибрати дитячу зубну щітку?
 

Погодьтеся, важко переоцінити роль догляду за зубами дитини. Особливо добре це розуміють батьки, яким довелося відвідати стоматологічний кабінет з дворічною дитиною. Основна причина появи карієсу на ще маленьких зубах – ігнорування елементарних правил щоденної гігієни ротової порожнини.



Чистити зубки потрібно з того моменту, коли вони з’являються. Спершу це робиться змоченим у кип’яченій воді стерильним бинтом, згодом можна переходити до силіконової щіточки-напальчника, яку дорослий одягає на палець і обережно зчищає наліт з зубів малюка.

Вже приблизно з року, коли кількість зубів у ротику збільшується, дитина повинна мати особисту зубну щітку. Стоматологи рекомендують, щоби до 2,5-3 років дитина користувалася щіткою без щетини. Замість неї на зубних щітках для найменших є гумові виступи, які м’яко очищають зубки і не травмують ніжні ясна. Вже після 4 років малюк має обзавестись звичайною зубною щіткою з м’якою щетиною.

На що слід звернути увагу, вибираючи зубну щітку для дитини?

Перш за все, зверніть увагу на упаковку, адже на ній має бути зазначено, для якого віку рекомендовано даний виріб. Голівка щітки має бути заокругленою і відповідати розмірам зубного ряду дитини, тобто не бути надто великою і масивною. Ручка щітки має бути достатньо широкою і зручною для захоплення дитячою рукою, добре, якщо вона буде прорезиненою (для зручності тримання). Щетина, як вже говорилося вище, має бути м’якою, аби не пошкодити емаль та не травмувати ясна. Обирайте щітку з синтетичними щетинами, кінці щетинок мають бути заокругленими.

Змінювати зубну щітку потрібно раз на 3 місяці, незалежно від її зношеності.

Зберігати щітку також потрібно правильно: після чищення зубів її ретельно миють, струшують і ставлять у підставку для зубних щіток, щетинками вгору. Краще зберігати дитячу зубну щітку окремо від щіток дорослих.

Як би ретельно ви не доглядали зубки свого малюка, від неприємностей ніхто не застрахований. Тому вам варто заздалегідь знайти хорошого дитячого стоматолога. Якщо ви проживаєте в Харкові, рекомендуємо звернутися в стоматологічну клініку Da Vinci. На сайті www.davinci-dental.com.ua/about.html ви знайдете детальну інформацію про клініку і її спеціалістів, а також зможете ознайомитися з цінами і послугами лікувального закладу.

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас