Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ягідний догляд за обличчям влітку

Ягідний догляд за обличчям влітку
 

В одній з попередніх статей ми розповідали про користь ягід для нашого організму. Проте, використовувати їх можна не лише внутрішньо, а й готувати домашню косметику на основі соковитих плодів. Посмакували трохи ягід, а жменьку залишимо для маски.

Малинова маска для нормальної і сухої шкіри

Жовток 1 яйця розітріть з 1 ст. л. соку малини. Накладіть отриману суміш на шкіру обличчя та шиї на 10-15 хвилин. Змийте спочатку теплою, а потім холодною водою.

Полунична маска проти вугрового висипу

Кілька ягід полуниці вимішайте з ложкою меду і накладіть на 10 хвилин на шкіру обличчя. Змийте теплою водою.

Полуничний пілінг

Кілька полуниць розімніть з 2 ст. л. грубої солі та 1 ч. л. оливкової олії, протріть цією сумішшю шкіру обличчя та шиї. Змийте теплою водою, після чого накладіть зволожувальний крем.

Чорнично-сунична маска для звуження пор

1 ч. л. чорниць, 1 ч. л. суниць, 2 ч. л. сметани, кілька крапель лимонного соку - усе подрібнити, перемішати, накласти на обличчя на 20 хвилин. Змивати теплою водою.

!!! Ягоди чорниці мають стійкий пігмент, тому робіть чорничні маски не в той час, коли Вам незадовго потрібно виходити з дому (краще ввечері, або на вихідних). Після чорничних масок вмивайтеся кип'яченою водою з кількома краплями лимонного соку.

Чорнична маска для сухої шкіри

Чорниці вимішайте із домашнім сиром в пропорції 1:3. Накладіть маску на обличчя та шию на 15 хвилин.

Чорнична маска для усіх типів шкіри

Кілька чорниць розімніть, додайте заздалегідь замочену у кип'яченій воді скибку чорного хліба. Отриману кашку накладіть на обличчя та шию на 20 хвилин, після чого змийте теплою водою.

Також, корисно протирати обличчя, шию та зону декольте косметичним льодом, приготованим з використанням соку малини, полуниці, суниці.

Будьте красивими!

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас