Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як зробити будинок більш просторим

Як зробити будинок більш просторим
 

Як відомо, обстановка, що нас оточує, сильно впливає на наш настрій і самопочуття. І насамперед це стосується обстановки вдома, домашнього затишку. Дослідження вчених довели, що недолік вільного простору і захаращеність кімнат підсилюють рівень щоденного стресу, не дають повноцінно відпочивати і заважають концентруватися на важливих справах. Але, на жаль, не всім нам пощастило жити в просторих квартирах, будинках, віллах. Тому наше завдання – максимально грамотно використовувати житловий простір, щоб зробити свій будинок затишним і просторим. Як цього добитися? У цьому вам допоможуть наші прості поради.



1. Прибирання, прибирання і ще раз прибирання. Озирніться навколо, і ви побачите безліч непотрібних речей, які тільки займають місце і створюють відчуття безладу. І головна причина того, що у вас зовсім немає місця для нових речей – це занадто велика кількість старих, якими ви вже не користуєтеся, але шкода викинути. Тому ретельно переберіть весь свій мотлох і не бійтеся викидати або роздавати старі речі – на їхньому місці з'являться нові і потрібні, ще кращі за колишні.

2. Освітлення. Грамотне розташування джерел світла також може зробити ваш будинок візуально просторішим. Так що, позбавтеся від темних кутів і неосвітлених ділянок свого житла – освітіть їх за допомогою люстр, світильників, торшерів.

3. Дзеркала. Крім того, що вони можуть показувати ваше відображення, є у них ще одна корисна функція. Все світло, що потрапляє в дзеркало, відбивається ним, через що створюється ілюзія додаткового простору в приміщенні. Тому, додавши більше дзеркал в свій інтер'єр, ви також зробите навколишнє оточення легшим і просторішим.

4. Візуальні прийоми. Грайте з кольорами. Так, якщо стіни кімнати яскравого кольору, підберіть меблі іншого, більш стриманого відтінку. Точно так само рекомендується робити стелю темнішою за стіни, щоб зробити кімнату візуально більш широкою і високою.

5. Розташування меблів. Ви навіть уявити не можете, як багато простору можете забрати у кімнати, неправильно розташувавши в ній меблі. У невеликих кімнатах намагайтеся розставляти меблі по периметру, використовувати кожен куточок, щоб залишилося якомога більше «вільної» (не заставленої) підлоги.

6. Штори. У малогабаритних кімнатах краще віддати перевагу занавіскам з простих, легких і повітряних тканин. Вони не тільки не заберуть візуальний простір, а й будуть пропускати природне сонячне світло, яке також привносить в приміщення відчуття легкості і додаткового простору.

7. Геометрія. Якщо покласти плитку по діагоналі, такий малюнок робить кімнату візуально просторішою. Те ж саме можна спробувати зробити і з меблями.

8. Багатофункціональність. На сучасному ринку у величезній різноманітності доступні багатофункціональні меблі. Також заощадити простір можна за допомогою складних меблів – це вдале рішення для тих предметів, якими ви не користуєтеся щодня. Такі рішення допоможуть вам максимально ефективно використовувати кожен квадратний сантиметр у своєму будинку.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас