Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи потрібні дитині сонцезахисні окуляри?

Чи потрібні дитині сонцезахисні окуляри?
 

В літню пору діти особливо радіють теплому сонечку, погожим дням, адже можна досхочу погратися на дворі. Ми ж, дорослі, намагаємось максимально захистити малечу від негативних наслідків тривалого перебування під сонячними променями: одягаємо панамки на дитячі голови, змащуємо ручки-ніжки сонцезахисним кремом... Ось, здається все, тепер можна спокійно йти на сонечко! А чи задумувались Ви колись про захист дитячих очей?


Адже маленькі оченята особливо вразливі до ультрафіолетових випромінювань, кришталик ока дитини пропускає до сітківки більше УФ-променів і короткохвильового видимого випромінювання, ніж кришталик дорослого. З віком, накопичуючись, пошкодження сітківки ока, викликані УФ-випромінюванням, можуть призвести до розвитку різних складних хвороб, серед яких і катаракта. Ось чому маленькі оченята потребують надійного захисту не менше, а навіть більше, ніж очі дорослого.

Як правильно обрати дитячі сонцезахисні окуляри?

Обираючи сонцезахисні окуляри для малечі, будьте особливо прискіпливими, адже, як вже говорилося вище, окуляри є не просто аксесуаром, а важливим захистом для очей. А придбавши неякісний товар в переході чи кіоску, дуже ризикуєте. Підробка не тільки не захистить, а може ще й нашкодити дитячим очам (в неякісних окулярах дитина може навіть отримати опік сітківки). Краще пошукати дитячі сонцезахисні окуляри в спеціалізованому магазині, не соромтеся перевірити сертифікат якості, адже здоров'я і безпека дитини - на першому місці.

Обирайте окуляри з високоякісних, гіпоалергенних матеріалів. Надавайте перевагу лінзам з полікарбонатного пластику, якщо купуєте сонцезахисні окуляри для малюка (з метою безпеки), скляні ж лінзи підійдуть для старших дітей, після 12 років. Не варто брати окуляри з кольоровими лінзами (синіми, червоними, жовтими), адже вони підсилюють яскравість сонячного світла, а дитячі окуляри мають зберігати природнє перенесення кольорів предметів.

Добре приміряйте виріб, який сподобався дитині і Вам (в кожного, звісно, свої критерії, Ви слідкуєте за якістю, а дитина нехай підбере дизайн, який влаштовує її смаки). Окуляри не мають сповзати чи тиснути. Надавайте перевагу варіантам з достатньо широкою оправою, яка не обмежує поле зору дитини. Для зручності беріть більш легкі окуляри, які не заважатимуть малечі.

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас