Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ми вагітні! Чи повинні ми одружитися?

Ми вагітні! Чи повинні ми одружитися?
 

Так багато змінилося останнім часом стосовно шлюбу і народження дітей… Ще не так давно народження дітей поза шлюбом засуджувалося, тепер же ситуації, коли шлюб укладається після народження дитини, мало кого дивують. Так, дослідження показали, що в сучасних розвинених країнах більше 40% жінок народжують до шлюбу. І якщо ця тенденція продовжиться, то до 2016 року більше половини дітей будуть позашлюбними.



Як показали результати нещодавніх досліджень в розвинених країнах, середньостатистичний вік жінки, яка народжує першу дитину, становить 25,7 років, тоді як середньостатистичний вік заміжжя – 26,5 років. Тут стає очевидно, що тенденція народження позашлюбних дітей набирає обертів. Вся справа в тому, що в культурному плані молодь сприймає шлюб як «узи», а не «наріжний камінь».

Чому люди тягнуть з браком до вагітності?

В даний час є чимало причин, чому люди відкладають шлюб. Серед них:

- Вони бачили невдалий шлюб своїх батьків і не хочуть повторювати ту ж саму помилку;

- Соціально-економічний статус жінок в значно зріс останнім часом, і вони не хочуть жертвувати кар'єрою;

- Перш, ніж одружитися, ми хочемо закінчити навчання і знайти стабільну роботу;

- Зараз бути незаміжньою більше не соромно.

Яка плата за «згаяний» час?

Звичайно, в тому, щоб зачекати зі шлюбом, є свої переваги. Однак, тут є і недоліки. Множинні дослідження довели неабияку ймовірність розвитку одного або декількох з цих сценаріїв у дітей, народжених поза шлюбом:

- Позашлюбні діти народжуються з низькою масою тіла або передчасно;

- Діти, народжені поза шлюбом, частіше стають свідками нестабільних сімейних відносин і навіть розлучень;

- У позашлюбних дітей збільшується ризик появи емоційних проблем або проблем з успішністю в школі;

- У таких дітей частіше виникає нестача соціальних чи фінансових ресурсів.

Також незаміжні батьки частіше піддаються таким проблемам, як депресія і незадоволеність життям, що може призвести до появи згубних звичок.

Фактори, які допоможуть визначитися, чи варто вступати в шлюб

- Любов. Ви дійсно любите цю людину? Ви можете уявити, як проживаєте з нею все своє життя, чи у вас від цього все всередині перевертається? Подумайте, чому ви хочете вийти заміж за цю людину (одружитися). Якщо це тільки через дитину або щоб догодити іншим людям, краще цього не робити.

- Надійність. Чи подобається вам все в людині, з якою ви збираєтеся провести залишок життя, або ви сподіваєтеся, що зможете її змінити? Якщо ви сподіваєтеся, що ваш партнер зміниться, то зі шлюбом краще не поспішати. Як правило, люди не змінюються, і вступати в шлюб з людиною, яку ви в майбутньому уявляєте зовсім іншою – не найкраща ідея. І навіть для вашої дитини в такому шлюбі не буде нічого хорошого.

- Гроші. Яка фінансова ситуація у вас і у вашого партнера? Чи зможете ви забезпечити дитину всім необхідним самостійно? Чи є у когось з вас великі борги? Адже після заміжжя, як і майно, борги стають спільними.

- Релігія. Якщо ви не вийдете заміж (одружитеся), чи вплине це на ваші релігійні вірування?

- Ваші почуття. Під час вагітності гормони бушують. Перш, ніж вступати в шлюб, переконайтеся, що ви готові винести дві настільки серйозні зміни в житті практично одночасно.

Звичайно ж, це не все, а лише основні аспекти, які допоможуть вам прийняти правильне рішення. Але все стане ще складніше, коли у вас з'явиться дитина. У даній ситуації вам важливо прийняти рішення, яке буде найкращим для вас і вашого малюка!

Ви вагітні? Покажіть свій цікавий стан і всю свою красу світові! Футболки для вагітних від Futbomania стануть найкращою окрасою вашого животика, а замовити їх можна в інтернет-магазині http://futbomania.com.ua/catalog_vagitni.html за дуже приємними цінами.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас