Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Кабачкові ідеї

Кабачкові ідеї
 

Кабачкові ідеї Кабачки заполонили прилавки – сезон відкрито! Зараз вже без зайвої перестороги можна купувати цей смачний овоч, не хвилюючись про ймовірність надмірної кількості нітратів. Тих, хто любить кабачки, порадуємо ще й інформацією про користь цього овочу: він належить до дієтичних продуктів, містить багато мінеральних речовин, вітамін С. Кабачки добре збуджують перистальтику кишківника, мають жовчогінний ефект, виводять надлишок холестерину.



Ось кілька простих рецептів страв з кабачків. Спробуйте!

Кабачкові оладки

1 кабачок

50 г борошна

сіль, чорний перець за смаком

олія для смаження

сметана

Кабачок натріть на крупній тертці, відіжміть зайву воду. Змішайте з борошном, сіллю, перцем до досягнення однорідної маси. Смажте на розігрітій сковорідці з обох боків (викладайте на сковорідку ложкою). Подавайте зі сметаною.

Кабачково-шпинатні корзинки

Для тіста:

150 г борошна

25 мл молока

100 г вершкового масла

1 ч. л. розпушувача тіста

½ ч. л. солі

Для начинки:

½ кабачка

пучок шпинату

1 яйце

50 мл жирних вершків

50 г твердого сиру

сіль, чорний перець, паприка за смаком

З’єднайте розм’якшене масло з молоком, додайте борошно з розпушувачем, сіль та замісіть тісто. Розділіть його на декілька рівних частин, розкачайте (товщиною приблизно 3-4 мм) і розкладіть по формочках (формуйте корзинки з високими бортиками). Поставте випікати в розігріту до 200° С духовку на 5 хв.

Приготуйте начинку: кабачки і шпинат наріжте; яйця збийте з вершками, додайте сіль і спеції. Вийміть корзинки з духовки, розкладіть по них нарізані кабачки зі шпинатом, залийте соусом, посипте тертим сиром. Поставте в духовку ще на 15 хв.

Рататуй

1 кабачок

1 баклажан

4 помідори

Для соусу:

1 помідор

1 болгарський перець

1 середня цибулина

зубчик часнику

зелень

сіль, перець, олія

Кабачок, баклажан та помідори наріжте кружечками і викладіть у змащену олією форму для запікання. Овочі для соусу дрібно поріжте та протушкуйте в олії, після чого подрібніть блендером.

Залийте отриманим соусом овочі у формі, затягніть форму фольгою та випікайте у розігрітій до 180° С духовці приблизно 40 хв.

Смачного!

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас