Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Корисні звички для тих, кому за 50

Корисні звички для тих, кому за 50
 

Коли ви досягаєте 50-річчя, у вашому житті відбувається багато емоційних і фізичних змін. Ви можете відчути, що нарешті задоволені життям, а можете захотіти чогось нового. В будь-якому разі, в цьому віці життя не закінчується, а починається його новий етап. І якщо ви хочете залишатися сильними, здоровими і по-справжньому насолоджуватися життям, постарайтеся внести в нього ці декілька здорових звичок.



1. Змиріться зі змінами. У цьому віці організм переживає багато змін. Гормональний дисбаланс і менопауза можуть призвести до набору або втрати ваги. З цим ви просто повинні змиритися – не зациклюйтеся на цих змінах і намагайтеся ще ретельніше стежити за собою, щоб задовольняти нові потреби свого організму. Це допоможе вам залишатися у формі максимально довго.

2. Перейдіть на здорове, збалансоване харчування. Якщо ви досі цього не зробили, то зараз – саме час. Обмежте кількість споживаного цукру і вуглеводів, намагайтеся їсти більше овочів і фруктів, пийте зелений чай щодня, поповніть нестачу кальцію в організмі, регулярно вживаючи молочні продукти. Кальцій допоможе зберегти кістки міцними і уникнути таких захворювань, як артрит і остеопороз.

3. Регулярно обстежуйтеся. У вашому віці рекомендується проходити планові обстеження та огляди кожні три місяці. Ця звичка, разом з правильним харчуванням, забезпечить вам здорове старіння і дозволить залишатися в гарній формі максимально довго, бути активними і насолоджуватися життям. Такі обстеження, як ЕКГ і тест на рівень цукру в крові раз на три місяці, а також текст на холестерин кожні чотири місяці, допоможуть виявити будь-які небезпечні захворювання вчасно.

4. Ретельно доглядайте за шкірою. Це одна з корисних звичок, про які жінки часто забувають. Намагайтеся боротися із зморшками і старінням шкіри, користуйтеся сироватками, підберіть хороший очищуючий засіб, інтенсивно зволожуйте шкіру і захищайте її від ультрафіолету, робіть підтягуючі маски.

5. Налаштуйтеся на позитив. Будьте оптимістом, що б ви не робили. Іноді ви можете відчувати стрес чи депресію у зв'язку з різкими змінами у своєму житті, але постарайтеся налаштуватися позитивно, щоб всі ці проблеми не заважали вам радіти життю і насолоджуватися кожним його днем.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас