Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Корисні поради: як доглядати за ламінатом

Корисні поради: як доглядати за ламінатом
 

Ламінат, як підлогове покриття, стає все більш популярним. Сім'ї вибирають його за екологічність і міцність – він нешкідливий для дітей і витримає будь-яку активність вашої дітвори, домашніх тварин, гостей і всіх інших, хто може з'явитися у вашому домі. Крім того, ламінат практичний і тому, що його легко мити. Однак і це потрібно робити правильно...



Неважливо, наскільки хороший у вас ламінат, вам потрібно навчитися правильно за ним доглядати. Тільки в цьому випадку він прослужить вам максимально довго, і весь цей час буде зберігати привабливий зовнішній вигляд. Отже, вчимося доглядати за ламінатом правильно.

Прибирання та чистка ламінату

Більшість ламінатів мають спеціальне покриття, яке захищає їхню поверхню від подряпин, плям і вицвітання. Саме завдяки цьому покриттю ламінат легко миється.

Регулярне прибирання

Регулярно протирайте ламінат від пилу вологою шваброю або пилососьте, використовуючи м'яку щітку або спеціальну насадку для дерев'яного підлогового покриття.

Ретельне прибирання

Змочіть швабру у воді з розведеним у ній засобом для очищення ламінату і ретельно відіжміть. Протріть ламінат шваброю – з миючим засобом вам не доведеться докладати зайвих зусиль.

Увага! Не використовуйте для очищення ламінату миючі засоби на основі мила, а також миттєві миючі засоби для всіх поверхонь, так як вони можуть залишити після себе мутну плівку на поверхні вашої підлоги.

Догляд за ламінатом

Крім регулярного прибирання вам потрібно дотримуватися простих превентивних заходів, які допоможуть продовжити життя вашому ламінату і зберегти його привабливий зовнішній вигляд.

• У вхідних дверей покладіть килимок з натурального матеріалу, який не буде линяти на ламінат і захистить підлогове покриття від бруду і зайвої вологи.

• Використовуйте м'які фетрові підкладки під ніжки меблів і великих побутових приладів.

• Регулярно остригайте кігті домашнім тваринам.

• Прибирайте рідину та інші плями з ламінату, як тільки вони туди потрапляють, за допомогою ганчірочки або губки; не дозволяйте розлитій рідині (включаючи і воду з миски домашньої тварини) розливатися і довго знаходитися на поверхні ламінату.

• Пересуваючи меблі, не тягніть їх по підлозі – підніміть і переставте; або ж постеліть на підлогу щільний картон, щоб захистити ламінат від подряпин.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас