Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

7 способів впоратися з передвесільними переживаннями

7 способів впоратися з передвесільними переживаннями
 

Багато жінок сильно переживають перед весіллям. Вони відчувають почуття неспокою і починають задаватися такими питаннями, як «Яким буде моє життя після весілля?» Або «Чи буду я щаслива в шлюбі?». Так, цей стан переслідує не тільки чоловіків, а й жінок. І якщо у вас з'явилися подібні передвесільні переживання, наші поради можуть допомогти впоратися з ними.



1. Розслабтеся і будьте спокійні. Зрозумійте, що весілля – найщасливіший день у вашому житті, і швидше за все це подія більше не повториться. Тому постарайтеся не нервувати і отримати максимум задоволення від цього дня. Багато людей одружуються і виходять заміж, ви – така не одна. Тому намагайтеся триматися в мирі і спокої, і не пускати поганих думок в голову.

2. Поговоріть зі своїм майбутнім чоловіком. У цьому немає нічого поганого, ви повинні чесно з ним поговорити і розповісти про свої почуття. По-перше, вам полегшає тільки від того, що ви виговорилися; по-друге, хто, як не він зможе вам нагадати про ваші почуття і подарувати впевненість у щасливому шлюбі?

3. Поговоріть з кимось із друзів або родичів. Це – ще один хороший варіант. Розкажіть близькій людині про свої хвилювання, про те, що ви відчуваєте і як переживаєте перед весіллям. Знову ж таки, по-перше, вам полегшає від того, що ви виговоритеся, а не будете носити все в собі. По-друге, ваші друзі або родичі можуть поділитися з вами своїм корисним досвідом і допомогти вирішити проблему.

4. Переключіть увагу. Сфокусуйтеся на чомусь іншому. Зараз, наприклад, найкращий спосіб впоратися з переживаннями – з головою зануритися у весільні приготування. Організуйте весілля своєї мрії і згадайте, навіщо ви це робите, адже ви явно були щасливі, коли вам зробили пропозицію! Згадайте, чому ви виходите заміж – ви любите цю людину, і не треба придумувати проблем, які не існують.

5. Напишіть любовну записку. Це – ще один хороший спосіб позбутися від поганих думок перед весіллям. Напишіть своєму майбутньому чоловікові про свої почуття, розкажіть, чому так його любите. Собі ж можете записати всі плюси того, що ви виходите заміж, і ви побачите, ваші страхи тут просто недоречні.

6. Почніть робити дихальні вправи. Можливо, із-за всіх цих весільних приготувань ви відчуваєте такий стрес, що ваші страхи ще більше посилюються. Не забувайте приділяти час собі коханій і відпочивати. Впоратися зі стресом і напругою допоможе глибоке дихання протягом 5-10 хвилин. Також ви можете вивчити і інші дихальні вправи – ця практика дуже дієва в боротьбі зі стресом.

7. Продовжуйте правильно харчуватися. Чи знали ви, що правильне харчування допомагає побороти хвилювання? Намагайтеся пити більше рідини і вживати менше кофеїну. З'їдайте 2-3 порції свіжих фруктів на день. Також постарайтеся їсти менше солі.

Не переживайте перед весіллям, насолоджуйтеся цим періодом приготувань і самим святом, і воно стане найщасливішим днем у вашому житті!

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас