Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ідеї до сніданку: варіації на тему яєчні

Ідеї до сніданку: варіації на тему яєчні
 

Яєчня - одна з найбільш традиційних ранкових страв. В деяких країнах, як от, наприклад, в Англії, без неї важко уявити ранкову трапезу. Справді, адже яєчня добре насичує, смакує з овочами, м'ясом, сиром, а ще – швидка в приготуванні, що дуже важливо зранку, коли часу обмаль. Пропонуємо Вам кілька варіантів яєчні, які порадують Вас і Ваших рідних приємним смаком і цікавим оформленням.

Бутерброд з яєчнею (4 порції)

Нарізний хліб - 8 шматків

Яйце - 4 шт.

Ковбаса - 100 г

Сир твердий - 100 г

Помідор - 1 шт.

Майонез

Зелена цибуля

Сіль

На скибочку хліба намастіть трохи майонезу, покладіть тонкі шматки ковбаси, сиру, помідора. З другого шматка хліба зробіть бортик для яєчні, видаливши м'якуш. Покладіть бортик на приготований бутерброд. В центр бортика обережно влийте яйце, посоліть; те ж саме повторіть з іншими скибками хліба. У розігріту до 160 ° С духовку поставте бутерброди, накрийте фольгою (щоби хліб не підгорів) і залиште на 15 хв. Готові бутерброди прикрасіть зеленою цибулькою.

Омлет по-французьки (2 порції)

Яйце - 4 шт.

Консервований лосось у власному соку - 150г

Помідор

Болгарський зелений перець - ½ шт.

Зелень

Сіль, чорний перець

Збовтайте яйця виделкою, посоліть і посмажте на вершковому маслі 2 омлети. Перець і помідор наріжте, лосось розімніть виделкою, наріжте зелень, все змішайте і поперчіть. Готовий омлет покладіть на тарілку, на половину омлету викладіть начинку і накрийте другою його половиною. Так само зробіть з іншим омлетом.

Яєчні маффіни (6 порцій)

Яйце - 4 шт.

Сир твердий - 60 г

Бекон - 60 г

Болгарський перець - 1/4 шт.

Борошно - 50 г

Зелень

Яйця збийте і змішайте з борошном. Сир, бекон, перець та зелень наріжте, додайте до яєць і перемішайте. Форми для кексів змастіть вершковим маслом, викладіть суміш і випікайте у розігрітій до 200° С духовці 15 хв.

Смачного!

Вдалого дня!

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас