Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Домашній догляд за руками та нігтями: вчимося робити масаж рук самостійно

Домашній догляд за руками та нігтями: вчимося робити масаж рук самостійно
 

Масаж рук - приємна і корисна процедура, яка як найкраще впливає на стан шкіри рук та нігтів. Вона, як і кожен масаж, підсилює притік крові, відповідно - покращує стан наших нігтів, робить їх більш здоровими, міцними, еластичними, покращує їх колір, позитивно впливає на ріст. Така процедура є в арсеналі практично кожного салону краси, проте, якщо не має можливості часто його відвідувати, завжди можна провести приємний масаж самостійно, в домашній атмосфері, разом з іншими процедурами по догляду за тілом.



Отже, вчимося робити масаж рук самостійно.

1. Розпочніть з поворотів кистей, які забезпечать притік крові до долонь. Спершу робіть такі повороти повільно, в зовнішню сторону, намагаючись не рухати передпліччями. Повертайте кисті якомога повільніше, намагайтеся робити великий радіус поворотів. Повторіть повороти в іншу сторону. Після цього, стисніть пальці в кулак, а потім розслабте руку, розтиснувши пальці. Повторіть так декілька разів, струсіть руками.

2. Візьміть свою улюблену зволожувальну олію, влийте трішки на долоню, потріть долоні, розтираючи олію та розігріваючи руки. Сплетіть пальці рук і потріть ними один до одного.

3. Візьміть в долоню однієї руки пальці іншої, великим пальцем підтримуючої руки промасажуйте середину долоні руки, яка зараз масажується. Поступово збільшуйте радіус рухів, масажуючи всю долоню.

4. Великим і вказівним пальцями промасажуйте пальці від основи до кінчиків нігтів круговими рухами. Стисніть кінчик пальця і легко потягніть його.

5. Поверніть руку долонею вниз. Рукою, яка проводить масаж, проведіть від основи нігтів до зап'ястя. Повторіть ці легкі рухи кілька разів.

6. Повторіть маніпуляції з іншою рукою. Знову стисніть руки в замок і потріть пальцями.

7. На завершення, м'яко втріть трохи олії в кожен ніготь, злегка натискаючи на нього, приділіть увагу кутикулі.

В наступній статті читайте рецепти корисних ванночок для нігтів.

Будьте красивими!

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас