Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно вибирати і зберігати червону ікру

Як правильно вибирати і зберігати червону ікру
 

Червону ікру можна назвати справжнім делікатесом. Вона не тільки неймовірно смачна сама по собі, але і чудово поєднується з іншими продуктами, підкреслюючи їхній смак. Крім того, червона ікра і дуже корисна – в ній у великих кількостях містяться всі поживні речовини, необхідні для росту і розвитку організму, а також цей продукт дуже багатий мінералами і вітамінами A, C і D.



В ікрі не містяться транс жири і абсолютно відсутні вуглеводи, що відрізняє її від багатьох, навіть дієтичних продуктів. На 30% червона ікра складається з білка, а цей білок в свою чергу містить Omega-3 жирні кислоти, які неймовірно корисні для очей, мозку, серцево-судинної та імунної систем, а також допомагають запобігти раковим захворюванням грудей, товстої кишки, передміхурової залози , інфаркти та інсульти. Завдяки високому вмісту гемоглобіну червона ікра знаменита своїми загоюючими і відновлюючими властивостями – її рекомендують пацієнтам після перенесеної операції або хіміотерапії.

Загалом, червона ікра – не тільки дуже смачний, але і нескінченно корисний продукт. Але для того, щоб отримати від неї стільки користі, дуже важливо вибирати якісну і свіжу ікру, а також правильно її зберігати.

Як вибрати хорошу червону ікру?

• Хороша ікра повинна мати свіжий запах, без жодних сторонніх ароматів.

• Червона ікра високої якості складається з цільних, пружних і легко розділюваних зерен.

• Якщо ікру заморожували, вона виглядатиме, як місиво.

• Червону ікру краще купувати в скляних банках, ніж в металевих (консервних). Вважається, що окислений метал консервної банки (після її відкриття) може зіпсувати смак ікри.

• Ікра кети характеризується найбільш великими зернами, тоді як ікра нерки – досить дрібними.

• Високоякісна ікра лосося виробляється в основному в період з липня по вересень. І якщо ви бачите, що ікра була запакована, наприклад, в грудні, то це – не самий якісний продукт, напевно вироблений з замороженої ікри.

Як правильно зберігати червону ікру?

Ікра може залишатися свіжою до 18 місяців після дати виробництва, якщо вона зберігається в закритій банці при температурі нижче 0 º. Дата виробництва ікри, як правило, вказується на дні кожної банки. Якщо температура вище 0º, ікра буде зберігатися не так довго, але ні в якому разі не можна зберігати ікру при температурі вище 3ºС. Купивши ікру, помістіть її в найхолодніше відділення свого холодильника (зазвичай це секція для м'яса).

Не рекомендується зберігати ікру в морозильній камері, тому що після того, як вона розтане, можуть полопатися її зернятка, і вона буде більше схожа на місиво. Навіть відкрита банка з ікрою повинна стояти в холодильнику. Після того, як ви відкрили банку з ікрою, вона зберігатиме свою свіжість від декількох днів до декількох тижнів залежно від того, чи потрапили в банку бактерії. Щоб уникнути потрапляння бактерій в банку з ікрою, діставайте ікру тільки чистою ложкою і стежте, щоб в банку не впали шматочки сторонніх продуктів (наприклад, хлібні крихти).

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас