Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Секрети ідеальної ковдри для малюка

Секрети ідеальної ковдри для малюка
 

Хоча вдень на вулиці все ще тепло, ночі з кожним днем стають все прохолоднішими. І якщо влітку можна було накрити крихітку пелюшкою або зовсім залишити спати просто в бодіку, то зараз – саме час подумати про ковдру, яке зігріє малюка, забезпечить максимальний комфорт і міцний сон. Про те, якими ж властивостями повинна володіти ковдра, щоб стати ідеальним супутником солодких снів вашої дитини, ми розповімо вам далі.



У мережі можна знайти безліч статей, що розповідають про різні наповнювачі та їхні властивості і радять вибирати ті чи інші моделі. Тут варто відзначити одне – щоб дитяча ковдра подарувала максимум комфорту вашому малюкові, вибирати її варто виходячи з кліматичних умов у вашій квартирі, бо різні ковдри мають різні властивості.

Так, якщо у вас квартирі вологе повітря, тоді краще віддати перевагу ковдрам з натуральним наповнювачем, наприклад з вовни мериноса, лами, верблюда або гусячого пуху. Такі ковдри відмінно вбирають вологу і дозволяють повітрю вільно циркулювати, не викликаючи перегріву організму. Завдяки таким властивостям крихітці не доведеться розкриватися у сні, і ваш малюк не буде простуджуватися.

А ось для квартир з сухим повітрям краще підійдуть ковдри з холлофайбером, силіконовим або синтепоновим наповнювачем. Такі ковдри коштують значно дешевше і, крім того, на відміну від ковдр з натуральним наповнювачем вони не викликають алергії, що теж є важливим фактором.

Фахівці рекомендують запастися 2-3 різними ковдрами для малюка, якщо є така можливість. Одна з них повинна бути теплою для зими, друга - тоншою, наприклад плед, який буде зігрівати крихітку в міжсезоння, і ще одне тоненьке покривало з натуральних волокон (найкращим варіантом стане шовк) для літніх ночей.

І, звичайно ж, варто купувати ковдри тільки перевірених марок, які зарекомендували себе на ринку постільній продукції тільки з кращого боку. Такі ковдри і прослужать довше (тому ви зможете сміливо взяти модель на виріст), і подарують куди більше комфорту вашому малюкові, ніж дешевші аналоги.

Солодких снів вам і вашому малюкові!

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас