Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Корисні поради по догляду за пральною машиною

Корисні поради по догляду за пральною машиною
 

Як і всім іншим речам у вашому будинку, пральній машині теж потрібен догляд і турбота. Тільки подумайте, скільки цей побутовий прилад для вас робить, день у день очищаючи ваш одяг і заощаджуючи ваш час і сили. Прання – мабуть, одна з найбільш трудомістких домашніх справ, тому пральну машину можна назвати справжньою рятівницею кожної господині.



Звичайно, пральна машина - одна з найдорожчих покупок для дому, тому всі ми хочемо, щоб вона прослужила якомога довше. Однак для цього недостатньо просто купити дорогу пральну машину, за нею потрібно правильно доглядати. І наші поради допоможуть вам в цьому – максимально продовжити життя вашій пральній машині і утримувати її в хорошому стані.

Як правильно доглядати за пральною машиною

1. Регулярно протирайте пральну машину зсередини і ззовні. Якщо ви хочете, щоб ваша машинка якомога довше залишалася новенькою і зберігала свій первозданний вигляд, вам необхідно регулярно протирати її від плям і бризок як ззовні, так і зсередини – робити це потрібно хоча б раз на тиждень, як і з рештою поверхонь у вашому домі.

Для протирання зовнішніх поверхонь краще за все підійде розчин з води і м'якого миючого засобу для посуду (він допоможе видалити жир з поверхні пральної машини). Внутрішній барабан пральної машини протирайте просто вологою ганчірочкою – це допоможе видалити ворс, бруд і мильний наліт з його поверхні.

2. Тримайте дверцята пральної машини відкритими. Про це замислюються не всі, але це дійсно важливо – відкривати кришку пральної машини після кожного прання, тому що тільки так зможуть випаруватися залишки води з барабана.

3. Час від часу очищайте дозатор для кондиціонера для білизни. Робити це потрібно без використання побутової хімії.

4. Глибока очистка пральної машини. Ви помітили, що речі після прання вже не такі чисті, як раніше, або ж, можливо, в машинці з'явився неприємний аромат? В такому випадку вам варто провести генеральну очистку пральної машини зсередини. Для цього ви можете скористатися засобом, купленим в супермаркеті, пральним порошком або приготувати очищуючий засіб для пральної машини самостійно.

Якщо ви відчуваєте, що машинці потрібна капітальна чистка і дезінфекція, змішайте ¾ склянки відбілювача з 1 столовою ложкою прального порошку. Залийте приготований розчин в машинку і включіть її на режим замочування, а потім запустіть режим полоскання. Після цього переконайтеся, що очищующий розчин повністю вимився з барабана.

5. Захистіть зовнішнє покриття пральної машини. Якщо ви використовуєте машинку і як робочу поверхню, постеліть на неї рушник. Так ви зможете захистити її поверхню від бризок миючих засобів, які можуть пошкодити обробку корпуса машинки, від плям і найголовніше – від подряпин (адже, як правило, покриття корпусу пральних машин легко дряпається). Не кладіть на машинку гострих предметів, а також не ставте рідини, які можуть розлитися на панель управління.

6. Слідкуйте за шлангами, підключеними до пральної машини. Регулярно перевіряйте, щоб вони не протерлися і не потріскалися. А якщо вашій машинці вже не перший рік, то пам'ятайте, що ці шланги потрібно замінювати кожні 5 років (аби уникнути потопу в квартирі).

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас