Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Костюм для Хелловіну з підручних матеріалів

Костюм для Хелловіну з підручних матеріалів
 

Не за горами найхимерніше свято у році – Хелловін. Воно овіяне багатьма легендами і містичними віруваннями. У нас же, зазвичай, акцент робиться на розважальній стороні свята, яке сучасність адаптувала до своїх вимог: дорослі проводять костюмовані вечірки у моторошному стилі, а дітлахи випрошують солодощі зі словами: «Цукерки або смерть».

Як приодягнути малюка на Хелловін? Найпростіший варіант – придбати готовий костюм. Проте можна і зробити костюм своїми руками, залучивши малечу до цікавого процесу. І це не означає, що потрібно йти в магазин тканин, робити покупку, кроїти, шити, приміряти… Все набагато простіше! Перетворіть виготовлення костюма в цікаву гру, захоплююче заняття, тоді все піде як по маслу і образ вдасться навіть із підручних матеріалів!

Найпростіші ідеї для костюму на Хелловін

Якщо часу обмаль – спробуйте змайструвати, мабуть, найпростіший варіант – химерний костюм мумії. Тут все дуже просто і зрозуміло: акуратно і достатньо тісненько (настільки, аби костюм вийшов надійним, і дитині було комфортно в ньому рухатися) обмотайте «мумію» з ніг до голови медичним бинтом, або тонкими смужками тканини (наприклад, можна розрізати старе простирадло). Для більшої реалістичності образу, залишіть окремі смужки вільно звисати (наче вони висмикнулися). Не забудьте вирізати отвори для очей і рота. Ну і, звісно, під очима – синці (згодяться тіні темних кольорів), які проглядаються крізь отвори. Костюм можна трішки «зістарити» (адже мумія вже не першої свіжості ;). Обмастіть костюм в декількох місцях бурою фарбою, можна обережно обпалити кінці костюма, які ви залишите вільно звисати (але не робіть цього на дитині! Спершу приготуйте матеріал для оформлення костюма, а вже потім обмотуйте ним дитину). Може у Вас з’являться ще якісь ідеї, аби надати костюму більшої реалістичності, дайте волю фантазії, малюк, впевнені, теж підкине кілька цікавих ідей для довершеності образу.

Класика жанру – костюм вампіра. Тут в нагоді стануть чорні лосини (брюки, колготи) і чорна водолазка (сорочка, сукня). В ідеалі, поверх істинному вампіру годиться одягнути чорний плащ з широким коміром (ефектно буде, коли плащ матиме багряну підкладку). Підшукайте великий шматок чорної тканин, прострочіть її по краях і протягніть зверху плаща стрічку, яка зав’язуватиметься на шиї (пропустіть її на відстані 10-15 см. від краю, щоби вийшов розлогий комір). Не забудьте про бутафорські ікла і грим.

З аналогічною основою (чорні лосини і чорна водолазка) можна змайструвати костюм скелета. Виріжте зі шматків білої тканини кістки скелета (як варіант – з білого паперу) і наклейте (пришийте) химерну аплікацію до основи костюма. Можна намалювати кістки фарбою для тканини. Як у випадку з костюмом вампіра, так і з костюмом скелета, важлива деталь – чорні рукавички.

Як бачите, ідей для виготовлення костюму до Хелловіну із підручних матеріалів – чимало, головне – бажання і трішки фантазії. Експериментуйте! Впевнені, у вас вийде чудовий (тобто моторошний ;) костюм!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас