Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ніжне овочеве пюре – ідеальний варіант для першого прикорму восени

Ніжне овочеве пюре – ідеальний варіант для першого прикорму восени
 

Перший прикорм – відповідальна подія в житті малюка. Рекомендації лікарів стосовно цього важливого питання дещо різняться, проте, найпопулярнішим першим прикормом, по праву, є овочеве пюре. Тим паче зараз, в щедру осінню пору, коли плоди містять стільки вітамінів та інших корисних речовин. Не опустіть моменту!



Найчастіше для першого прикорму використовують неяскраві овочі, які не викликають алергію: цвітну капусту, броколі, кабачок, картоплю. А вже згодом добавляють в раціон крихітки гарбуз, моркву, буряк, зелень та інші овочі. Із власних спостережень, Ви теж вже могли зробити деякі висновки стосовно реакції організму малюка на окремі продукти: чи під час годування грудьми не помічали висипань на тілі або проблем із животиком у дитини (після споживанні Вами певних продуктів)?

Варіть овочі в невеликій кількості води, або використовуйте пароварку, аби досягнути максимально ніжної, кремоподібної консистенції. Ретельно подрібнюйте овочі, двічі пропустивши їх через сито, або використовуйте блендер (чим більш ніжною буде консистенція і смак першого пюре, тим більше шансів, що малюк його з задоволенням з’їсть). Готуйте пюре безпосередньо перед вживанням.

Також, можете спробувати "для смаку" додати в пюре трохи грудного молока (або суміші, якщо малюк знаходиться на штучному вигодовуванні), аби смак нового блюда був більш звичним для малюка. Пізніше можете додавати в пюре по кілька крапель оливкової або кукурудзяної олії, яєчний жовток, комбінувати різні овочі. А от з сіллю не поспішайте, привчайте крихітку до природного смаку продуктів.

Більше порад стосовно першого прикорму читайте у попередніх статтях розділу.

Надіємось, малюку сподобається його перша «доросла» страва!

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас