Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Купуємо новий матрац: найчастіші питання, що цікавлять покупців

Купуємо новий матрац: найчастіші питання, що цікавлять покупців
 

Якщо на вас чекає покупка нового матраца, в інтернеті, як і у нас на сайті, можна знайти безліч порад, які допоможуть вибрати потрібну вам модель. Починаючи з наповнювача і жорсткості, і закінчуючи обробкою матраца – сучасні магазини пропонують стільки варіантів, що в цьому виборі нескладно розгубитися. Отже, якщо ви все ще роздумуєте над тим, чи потрібен вам новий матрац, і який саме вибрати, ми відповімо на питання, які найчастіше цікавлять покупців.



Питання: Як мені дізнатися, що пора купити новий матрац?

Вам варто задуматися над покупкою нового матраца, якщо:

• Вам незручно спати у вашому ліжку;
• Ви погано спите і не висипаєтеся;
• Щоранку ви відчуваєте себе втомленим і пригніченим;
• Ви прокидаєтеся з болем в спині та інших частинах тіла;
• Ви прокидаєтеся кожен раз, коли ваш партнер ворушиться або встає вночі.

Фізичні ознаки зношеності матраца:

Як правило, за 7-10 років експлуатації стан матраца значно погіршується, що видно неозброєним оком і відчувається щоразу, коли ви лягаєте в ліжко. Також ви можете помітити:

• Що в матраці з'явилася вм'ятина, і щоночі ви в неї скочується;
• Що в матраці з'явилися грудки, які також заважають спати.

Ці ознаки говорять про те, що пружини в матраці застаріли і більше не надають вашому тілу необхідну підтримку.

Питання: Чи потрібно мені змінювати ліжко разом з матрацом?

Найчастіше ліжка і матраци продаються разом – вони розробляються так, щоб працювати разом і дарувати максимальний комфорт під час сну. І якщо вам стало незручно спати у своєму ліжку, можливо, оновити варто не тільки матрац, а й саме ліжко – основу, на якій він розташовується. Подивіться, чи не прогнулася основа ліжка (дивана) під матрацом – можливо, вам варто купити нове ліжко і матрац, які будуть ідеально поєднуватися один з одним.

Питання: Як найкраще випробувати матрац?

Якщо ви спите з партнером, то за новим матрацом краще відправлятися разом. Одягніть зручний одяг та вирушайте по магазинах. Вподобаний матрац обов'язково потрібно випробувати – лягти на нього в улюблену позу сну на кілька хвилин. Покрутіться, розтягніться, спробуйте розслабитися. Виконайте те ж саме на декількох різних матрацах, і ви відразу зрозумієте, на якому з них вам найзручніше спати.

Питання: Що якщо мені незручно спати на новому матраці? Чи зможу я його повернути?

Більшості людей потрібно декілька тижнів, щоб звикнути до нового матрацу. Але якщо навіть через кілька тижнів вам незручно спати на новому матраці, звичайно ж, його необхідно буде поміняти. Тому відразу уточнюйте у магазина, який термін гарантії вони дають на свою продукцію, так як протягом всього двох тижнів ви не зможете адекватно визначити, наскільки вам підходить або не підходить даний матрац.

Питання: Як піклуватися про новий матраці?

Кращий спосіб зберегти матрац новим якомога довше – це перевертати його на 180 градусів кожні 3 місяці (раз на місяць протягом перших півроку, якщо ваш матрац ще новий). Тобто, ви повинні повернути матрац так, щоб там, де лежали ваші ноги, тепер розташовувалася подушка. Крім того, матрац потрібно регулярно пилососити, щоб в ньому не збирався пил, який може стати причиною алергії. Також захистити новий матрац поможуть усілякі наматрацники, які, до того ж, можуть зробити вашу постіль теплішою чи прохолоднішою, м’якішою чи твердішою.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас