Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як побороти дисбактеріоз у дитини

Як побороти дисбактеріоз у дитини
 

Малюк з'їв щось не те в садку – дисбактеріоз. Вам довелося боротися з інфекцією антибіотиками – знову дисбактеріоз. Ви поїхали у відпустку за кордон, де інша вода – знову та ж реакція організму дитини. Приклади, коли турботливі мами і тата борються з розладом кишечника, зустрічаються повсюдно. Статистику цю можна скоротити, запобігши недугу. І ми розповімо, як саме це зробити.



Не секрет, що в організмі дорослого і дитини живе величезна кількість бактерій. Вони і складають нашу мікрофлору. Мікрофлора – це повноцінний, другий за величиною орган, правильна робота якого дозволяє всьому організму працювати без збоїв. Мікрофлора несе відповідальність за дві дуже важливі функції:

1. Вона відповідає за травлення, розщеплення їжі, засвоєння поживних речовин з їжі і природне виведення залишків з організму;

2. В мікрофлорі кишечника формується 80% імунітету та природного захисту організму.

Саме тому турбота про здоров'я, в першу чергу, починається з турботи про мікрофлору.

Бактеріальні розбірки

Бактерії, які населяють мікрофлору, бувають, як шкідливі, так і корисні.

У здорового малюка або дорослого частка шкідливих мікроорганізмів мінімальна. Проблеми виникають тоді, коли з якоїсь причини (зниження імунітету, наслідки травми, нездорове харчування, використання антибіотиків) шкідники починають розмножуватися і витісняють корисні бактерії.

Наприклад, якщо в організм потрапила інфекція, корисних бактерій виявилося занадто мало для боротьби з шкідником, погані бактерії перемогли і посіли місце корисних. На практиці: прийшла дитина в садок або школу, з'їла щось не те, а в її організмі було занадто мало корисних мікроорганізмів і вони не змогли захистити дитя від «зарази». Результат – дисбактеріоз кишечника.

Дисбактеріоз може привести до подальших негативних наслідків, адже організм дитини і дорослого – це цілісна складна система, так що порушення в одній його частині призводять до хвороб інших частин. Наприклад, при кишковій інфекції прояви будуть не тільки в кишечнику, але і на шкірі. Плюс постраждає імунітет.

Профілактика – найкращий захист

Щоб запобігти дісбактріозу, потрібно «виховати» в організмі своєї дитини армію опору – населити його мікрофлору безліччю корисних бактерій, які в разі чого не дозволять інфекції облаштуватися в організмі.

Є хороші новини: як уже згадувалося, наш організм – цілісна система. Так що достатньо відновити мікрофлору кишечника, щоб вся інша мікрофлора почала реабілітацію. Цей факт багаторазово доведений клінічними дослідженнями.

Найпростіший і найефективніший спосіб відновити мікрофлору кишечника – наситити її корисними лакто- і біфідобактеріями. Де вони є? В бактеріальних заквасках для йогуртів домашнього приготування. Цей продукт щоденного споживання - пробіотик. Уточнимо: пробіотики – це продукти, які містять живі мікроорганізми – лакто- і біфідобактерії. Щоб закваска виявилася дійсно правильним пробіотиком, до вибору її потрібно підійти з усією відповідальністю – до її складу мають входити дійсно потрібні бактерії, які здатні послужити надійним захистом організму улюбленого спадкоємця.

Правильний вибір

Закваска для приготування домашнього йогурту, ефективність якої в боротьбі з дисбактеріозом і профілактикою недуги доведена клінічним дослідженням - «Симбіотик» від GOOD FOOD.

Найголовніше, як у цій, так і будь-якій інший заквасці – бактерії. А саме – до її складу мають входити бактерії першого покоління. Саме ці мікроорганізми на 100% ідентичні тим бактеріям, які живуть в кишечнику людини і є основою здорової мікрофлори. У згаданій заквасці, приміром, 11 бактерій першого покоління.

Сильні потрібні організму мікрооргінізми здатні творити чудеса. Вони:

- Відновлюють мікрофлору і лікують дисбактеріози різного походження, в тому числі, після прийому антибіотиків;

- Покращують травлення;

- Зміцнюють імунітет;

- Руйнують і виводять з організму хвороботворні і отруйні речовини;

- Значно знижують прояв таких симптомів порушення мікрофлори, як біль у животі, здуття, дискомфорт.

Щоб здоровим бути – потрібно йогурт пити

Щоденне споживання домашнього йогурту допоможе мамам і татам захистити організми своїх діток від шкідників. Та й поправити власне здоров'я, адже домашні йогурти – це корисний продукт для всієї родини.

Рекомендована кількість продукту в день:

- Дітям до року – 100 мл йогурту на день;

- Дітям від 1 року до 2 років – 200 мл йогурту на день;

- Дітям старше 2-х років – 200-300 мл йогурту на день;

- Дітям шкільного віку і дорослим – по 200 мл двічі на день щодня – вранці і ввечері за півгодини до їжі або через годину-півтори після їжі.

При сильно виражених проявах дисбактеріозу рекомендовано додати також закваску в сухому вигляді.

В сухому вигляді дітям дошкільного віку – тільки за рекомендацією педіатра.

Дітям шкільного віку і дорослим – 1 пакетик 2 рази на день за півгодини до їжі, або через годину-півтори після їжі, попередньо розчинивши в 50 мл теплої води або молока.

Тривалість прийому в сухому вигляді – весь час прийому препаратів, плюс 5-7 днів після закінчення курсу лікування.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас