Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Розвантажувальні кефірні дні: піклуємось про своє здоров´я та красу

Розвантажувальні кефірні дні: піклуємось про своє здоров´я та красу
 

Час від часу настає такий момент, коли ми розуміємо, що треба "розвантажити" організм, інколи усвідомлюємо це, коли тугіше застібається ґудзик на спідниці, а інколи просто відчуваємо важкість, хочеться позбутися зайвого. І тут на допомогу приходять розвантажувальні дні, які допомагають дуже м'яко очистити організм, повернутись у форму.

Багато дієтологів наполягають на дієвості саме кефірних «розвантажень». Для переконливості наведемо деякі дані: якщо влаштувати лише один кефірний день на тиждень, то вже за місяць можна позбутися 70% зайвих жирових відкладень. Вражає, правда? А тепер, давайте спробуємо з'ясувати деталі, в чому секрет кефіру?

Кефір - це натуральний продукт бродіння, основою його є кисломолочні бактерії, про користь яких говорити можна дуже довго. Зокрема, вони відновлюють мікрофлору кишківника, знищують хвороботворні бактерії, сприятливо впливають на процес травлення. А ще, у кефірі є вітаміни та мікроелементи, амінокислоти, ферменти. Ось і весь секрет цілющої дії на організм. Виходить, влаштовуючи собі кефірні дні, ми не лише скидаємо зайві кілограми і очищаємо організм, а й піклуємось про інші системи організму, зокрема, зміцнюємо імунітет. Адже переважна більшість клітин, які відповідають за імунітет, локалізовані саме на слизовій кишківника. Також, кисломолочні продукти необхідні для того, аби наша шкіра була сяючою і пружною.

Що ж до впливу на нашу фігуру, "завдячуємо" дріжджоподібним грибкам, які підсилюють швидкість обміну речовин. Крім того, кисломолочні бактерії стимулюють вироблення шлункового соку.

Ну ось, здається перелічили всі плюси кефірних розвантажувальних днів. А як їх правильно організувати?

Для того, аби провести кефірний день, Вам потрібно запастися як мінімум 1 літром кефіру. Розпочніть день із склянки цього продукту, і протягом дня продовжуйте суто кефірну трапезу (маєте випити хоча б 6 склянок кисломолочного продукту). Обмежень щодо вживання води (зеленого чаю без цукру) – немає (звісно, йдеться про негазовану мінеральну, або джерельну воду).

Для тих, хто любить цифри і воліє все робити за графіком, пропонуємо орієнтовний графік вживання кефіру протягом дня (по склянці продукту): 8.30, 12.00, 15.00 , 18.00, 20.00 , 22.00.

Якщо випити склянку кефіру для Вас – завдання не з легких, спробуйте зробити фруктовий напій, додавши до кисломолочного продукту кілька сезонних ягід, шматочки фруктів (уникайте банана). Ну і, звісно, підійдіть відповідально до вибору кефіру, це має бути натуральний продукт!

Такі розвантажувальні дні бажано проводити один раз в 10-15 днів.

І ще декілька правил:

• у розвантажувальні дні (чи то кефірні, чи будь-які інші), повністю виключаємо з раціону сіль і цукор (останній можна замінити медом);

• протягом дня намагайтеся якомога більше рухатись, проведіть його активно, намагайтеся більше бувати на свіжому повітрі.

Будьте красивими і здоровими!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас