Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи потрібне ортопедичне взуття здоровим дітям?

Чи потрібне ортопедичне взуття здоровим дітям?
 

Як правило, спеціальне ортопедичне взуття призначають дітям, у яких вже є патології опорно-рухового апарату. У таких випадках ортопед призначає вид і тривалість носіння ортопедичного взуття, щоб закріпити результат, отриманий після спеціальної лікувальної фізкультури, масажу та інших видів лікування. Але що ж стосується здорових дітей? Чи можна і чи потрібно здоровій дитині носити ортопедичне взуття?



Діти дуже непосидючі, їм потрібно постійно рухатися і щось робити. Складається враження, що вони постійно випробовують свій ще не зміцнілий опорно-руховий апарат на міцність, а багато дітей ще й додатково відвідують всілякі спортивні секції. Вдарився, спіткнувся, впав – навіть такі дрібниці можуть привести до неправильного формування опорно-рухової системи.

Навіть, якщо ваша дитина абсолютно здорова, ортопедичне взуття ніколи не завадить. Завдяки особливій будові ортопедичне взуття не тільки володіє коригуючими властивостями, але і допомагає рівномірно розподіляти навантаження на стопу, що сприяє меншій втомі в ногах і правильному розвитку стопи.

Носити ортопедичне взуття рекомендується всім, особливо дітям. Шкоди від цього ніякої не буде, проте постійне носіння «правильного» взуття допоможе уникнути розвитку клишоногості, плоскостопості, порушення ходи і більш складних захворювань. Особливо рекомендується носіння ортопедичного взуття дітям, схильним до повноти, а також при порушенні правильної постави. Профілактика ніколи не буває зайвою, а от при незначних проявах патологій ортопедичне взуття допоможе позбутися від більш серйозних проблем зі здоров'ям у подальшому.

Правильно роблять ті батьки, які з раннього віку турбуються про правильне формування стопи у дитини, купляючи їй ортопедичне взуття. Зрештою, так ви можете бути впевнені, що після навантажень в спортивній секції, чергового ГРВІ чи тривалого постільного режиму опорно-руховий апарат вашої дитини не дасть збій, і у вашого малюка завжди буде прекрасна хода.

Будьте здорові!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас