Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно доглядати за пластиковими вікнами

Як правильно доглядати за пластиковими вікнами
 

Пластикові вікна виготовляються з досить міцних матеріалів. У порівнянні з деревом, ПВХ не вимагає особливого догляду, фарбування і ремонту, все, що потрібно таким вікнам – це регулярний огляд і чистка кожні півроку. І в цій статті ми поговоримо про те, як правильно доглядати за пластиковими вікнами.



Чому так важливо правильно доглядати за вікнами з ПВХ? Незважаючи на те, що полівінілхлорид – досить міцний матеріал, стійкий практично до будь-яких погодних умов, і може прослужити багато років, саме це «багато» визначається тим, як ви доглядаєте за своїми вікнами.

Правила догляду за пластиковими вікнами

Всі видимі місця вікна, коли воно в закритому стані, потрібно мити кожні півроку (і всередині, і зовні). Для цього підійдуть як спеціальні миючі засоби для скла, так і простий мильний розчин. Для миття вікон вибирайте м'яку ганчірочку. Уникайте жорстких губок, абразивних чистячих засобів, а також побутової хімії на основі аміаку.

Решту площі віконної рами, яку ви не бачите, коли вікно закрите, протирайте від бруду і жирних плям також кожні півроку. У важкодоступних місцях можна скористатися щіточкою або пилососом.

Якщо у ваших віконцях передбачені дренажні отвори, регулярно перевіряйте, щоб вони були чистими. Якщо на вікнах і рамі з'являється конденсат, обов'язково відкривайте вікна на провітрювання.

Прокладки та ущільнювачі протирайте з м'яким неабразивним миючим засобом. Регулярно перевіряйте їх на те, щоб вони щільно прилягали до віконної рами. У більшості випадків ущільнювачі можна зняти і замінити на нові, але за цим все ж краще звернутися до професіоналів, а не виконувати такий ремонт самостійно.

Для забезпечення справної роботи вікон, всю металеву фурнітуру (включаючи петлі і замки) необхідно регулярно змащувати. Наносіть невелику кількість мастила або вазеліну на всі ці деталі, щоб уникнути іржі, корозії і скрипучих звуків при відкриванні/закриванні вікон. Наносіть змазку акуратно, щоб вона не потрапила на віконну раму. І щоразу, коли миєте вікна, перевіряйте візуально, наскільки щільно прикручені шурупи.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас