Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Щільність матеріалу постільної білизни не визначає її якість

Щільність матеріалу постільної білизни не визначає її якість
 

У багатьох статтях про вибір постільної білизни ми бачимо пораду звернути увагу на кількість ниток на квадратний дюйм – тобто, щільність матеріалу, з якого вона зшита. Насправді ж все не так однозначно: велика щільність постільної білизни ще не гарантує її якість.



Такий показник, як кількість ниток на квадратний дюйм тканини або її щільність, спочатку став дуже успішним маркетинговим ходом. Не те, що б цей показник був обманом для споживачів, але судити про якість тканини, виходячи тільки з її щільності – це вкрай неправильно. Навіть вибираючи білизну з кількістю ниток 1000+, ви можете натрапити на неякісний товар.

Що робити?

Замість того щоб вибирати постільну білизну, керуючись показником щільності тканини, спробуйте звернути увагу і на інші моменти ...

Волокно. Більшість матеріалів для постільної білизни виробляється з бавовняного волокна, і їх міцність залежить не від кількості ниток на квадратний дюйм, а від довжини самого волокна. Найякіснішою є білизна з єгипетської бавовни. Також високою якістю можуть похвалитися такі матеріали, як бавовна піма (pima, supima), органічна бавовна, поплін, сатин і навіть бамбукові тканини.

Плетіння. Від виду переплетення волокон залежать і відчуття від дотику до тканини, і її вигляд, і міцність, і, відповідно, вартість. Тут вже вибирати вам, керуючись власними уподобаннями та фінансовими можливостями.

Щільність тканини. Як ми вже згадували вище, максимальна кількість ниток на квадратний дюйм – не гарантія якості постільної білизни. Сучасні технології дозволяють домогтися дуже великої кількості ниток навіть в низькоякісних матеріалах. Як правило, рекомендується вибирати постільну білизну з щільністю 500-600 ниток на квадратний дюйм – це оптимальний показник, але нормальним буде будь-який показник від 200. А після 800 кількість ниток на дюйм не має значення – тобто, немає різниці, чи буде на упаковці вказана щільність 800, чи 1000 (на якість матеріалу і його зносостійкість це ніяк не впливає).

Країна-виробник. Багато в чому якість матеріалу, з якого виготовлено постільна білизна, залежить і від країни-виробника. Як правило, італійська постільна білизна з щільністю в 200 ниток на квадратний дюйм якісніша за пакистанську з щільністю в 1000 ниток. Франція та Італія є найкращими виробниками постільної білизни, навіть незважаючи на те, що вони використовують для його виготовлення ті ж волокна, що і решта країни.

Обробка. Багато комплектів постільної білизни після виробництва піддаються хімічній обробці, щоб після прання вони не м'ялися і не «сідали». Але, як би чарівно не звучало те, що новий комплект білизни не доведеться прасувати, намагайтеся віддавати перевагу органічній бавовні без хімії.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас