Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Рецепт приготування та ідея ефектної подачі новорічного пломенистого пуншу

Рецепт приготування та ідея ефектної подачі новорічного пломенистого пуншу
 

Пунш – запашний зігріваючий напій, який люблять у багатьох країнах світу. Власне, він асоціюється у нас саме з Новорічними і Різдвяними святами, адже саме в холодну пору року так приємно насолоджуватись пряним смаком зігріваючого напою, особливо за святковим столом в колі близьких людей.



Порадуйте і Ви своїх гостей ароматним пуншем, який додасть особливої атмосфери святу. Важливу роль тут зіграє подача напою: приготуйте об’ємний глиняний посуд, та поставте його на вогнетривкій підставці по центру святкового столу. В призначений для пуншу посуд заздалегідь покладіть чорнослив, фініки без кісточок, цедру апельсина, цукати, родзинки. Можна також використовувати консервовані фрукти і ягоди.

Зверху на глиняну посудину покладіть металеву решітку, а на ній викладіть кубики пресованого цукру. Полийте цукор ромом і підпаліть (світло в приміщенні, звісно, треба вимкнути). Нехай гості із захопленням спостерігають за приготуванням диво-напою, а дім поступово наповнюватиметься чудовими ароматами (сполум’янілий цукор потроху стікатиме в посудину).

Після усієї цієї красивої процедури, долийте в глиняний посуд білого вина, яке попередньо Ви довели до кипіння (але не кип’ятили) з корицею, гвоздикою і цедрою лимона; гарячий міцний чай та апельсиновий сік. Все добре перемішайте довгою ложкою і розливайте гостям, які ще залишаються під враженнями після ефектного приготування ароматного напою - охопленого димкою пуншу!

А тепер більш детально (та менш емоційно) пропонуємо Вам рецепт пломенистого пуншу.

Рецепт новорічного пломенистого пуншу

Візьміть приблизно по 100-150 г фініків (без кісточок), родзинок, цукатів, чорносливу; 2 ст. л. апельсинової цедри. На решітку викладіть кілограм цукру, полийте його 500 мл рому. Окремо розігрійте 2 л білого вина, до якого потрібно додати паличку кориці, 2-3 шт. гвоздики та 1 ст. л. цедри лимона (апельсина). Також, Ви маєте додати в пунш 1 л міцного чаю та півлітра апельсинового соку.

Пунш подають у чайних склянках з підсклянниками, додаючи чайну ложечку. Сухофрукти і цукати із загальної посудини гості мають докладати самостійно, на власний смак, Ви маєте налити лише рідину.

Надіємось, Вам та Вашим гостям смакуватиме! Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас