Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як облаштувати зимовий сад

Як облаштувати зимовий сад
 

Зимовий сад – це справжня розкіш, і в той же час мрія багатьох. Тільки уявіть собі маленький оазис постійного літа у вас вдома, ну хіба це не прекрасно? Благо, у наш час насолодитися свіжою зеленню рослин і квітів може дозволити собі кожен.



Якщо і ви хочете створити невеликий зимовий сад з екзотичними квітами у своїй в квартирі або в будинку, тоді вам знадобляться, власне, квіти і рослини, люмінесцентні лампи, хороші металопластикові вікна, садові меблі і знаряддя для поливу.

Взимку, не тільки люди, а й рослини відчувають дефіцит світла. Звичайно, звичні вуличні дерева та кущі просто скидають листя і «засинають» до весни. Але що робити з квітами в зимовому саду? Ми ж хочемо, щоб вони радували нас свіжою зеленню і взимку...

По-перше, дати їм максимум світла. Саме тому найкращим варіантом для зимового саду є системи з металопластикових блоків, що можуть виконувати як роль просто вікон, так і прозорих стін і стелі. Вибирати металопластикові вікна для зимового саду варто тільки найвищої якості, інакше всього через пару років профілі можуть зіпсуватися і почати пропускати холодне повітря і зайву вологу.

По-друге – це, звичайно, поставити люмінесцентні лампи. Навіть якщо ви зробите все для того, щоб у ваш сад потрапляло максимум сонячного світла, багатьом рослинам його може виявитися просто недостатньо в зимовий сезон. Тож, якщо ви хочете, аби ваші улюблені квіточки тільки радували вас, подбайте про те, щоб їм вистачало світла, а заповнити цей дефіцит допоможуть люмінесцентні лампи сонячного світла.

Якщо ви збираєтеся облаштовувати зимовий сад в приватному будинку або квартирі в досить просторому приміщенні (20-25 квадратних метрів), тоді не завадить і невеликий фонтан. Такий природний спосіб підтримки рівня вологості в повітрі не дасть вашим рослинам засохнути або постраждати в зимовий час від пересушеного батареями повітря.

Якщо ж установка джерела води не планується, тоді розставляючи рослини, постарайтеся згрупувати їх за типом і частотою поливу – так вам буде простіше за ними доглядати. А зробити процес поливу рослин у зимовому садочку максимально простим допоможе хороший обприскувач. Підібрати найкращий варіант ви зможете на сайті "Добрий Господар" - http://dtv-instrument.com/produktsiya-stihl/obpriskuvachi/, де і ручні, і бензинові моделі представлені у широкому розмаїтті.  

Що ж стосується меблів, то все ж краще за все звернути увагу на плетені крісла, дивани і стільці. На відміну від м'яких меблів, плетені вироби відмінно переносять підвищену вологу і світло, тому і прослужать вони набагато довше.

Тільки уявіть, як приємно буде сидіти в зручному кріслі і насолоджуватися буйною зеленню і соковитими фарбами квітів, коли на вулиці  вирує негода, холодно і сіро...

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас