Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вберегтись від падінь на ковзкій дорозі?

Як вберегтись від падінь на ковзкій дорозі?
 

Як же слизько на вулиці взимку, особливо після різких перепадів температур, коли сніг спершу трохи розтанув, а потім мороз знову вдарив з новою силою! І хоч дуже прикро про це говорити, та годі особливо надіятись на те, що тротуари та дороги на наших вулицях будуть ретельно почищені й посипані (особливо у невеликих містах). Тож виходимо з дому, і боїмось зробити необережний крок, аби не послизнутися і не впасти. Якщо надіятись на те, що хтось ретельно прибере наші вуличні тротуари не доводиться, то як ми можемо самі хоч трішки застрахувати себе від падіння на слизькій ділянці та від небезпечних травм, які, власне, може спровокувати це падіння?



Перше, на чому варто наголосити - це тема вибору взуття та одягу для прогулянок під час ожеледі. Взимку варто, все ж, надавати перевагу зручності над елегантністю: обирайте взуття на грубій, пласкій, нековзкій платформі, з широким, стійким каблуком, а чобітки на високих шпильках варто відкласти до весни, або, хоча б, доки не відбудуться якісь зміни в погоді. Адже що більша поверхня опори ступні, то впевненіше Ви триматиметесь на ногах, маєте більше шансів не послизнутися. Одягатися варто також у зручний, вільний одяг. Наряд, який сковує рухи, - під час падіння завдасть лише зайвого клопоту, адже він заважає тілу згрупуватися під час падіння (що дещо пом'якшить його).

По ковзкій ділянці ідіть малими кроками. Якщо любите ходити з захованими в кишені руками - варто на ковзких ділянках забути про цю звичку, адже вільні руки допоможуть Вам вчасно відновити баланс, якщо Ви раптом послизнетеся. Якщо несете сумку чи портфель в одній руці, намагайтеся все одно тримати рівновагу, не переносити її виключно на одну руку.

Якщо, все ж, падаєте, постарайтеся основну силу удару спрямувати на бік, рятуючи спину від сильного забою.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас