Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Відновлюємо форму грудей після вагітності та пологів

Відновлюємо форму грудей після вагітності та пологів
 

Ще під час вагітності наші груди дещо змінюють свою форму, а після народження малюка та періоду лактації, ці зміни стають ще більш очевидними.



Молочна залоза складається із жирової тканини, яка обтягнута делікатною, тонкою шкірою та з'єднана з тілом тендітними зв'язками, які досить легко ушкодити, розтягнути. Тоді груди обвиснуть і підтягнути їх буде дуже складно. Саме тому в період вагітності і лактації, коли груди збільшуються, наливаються, рекомендують носити спеціальні бюстгальтери, які добре підтримують молочні залози, не даючи їм обвиснути.

Для того, аби покращити форму грудей після вагітності та грудного вигодовування, зробити м'язи-зв'язки більш пружними, а шкіру більш підтягнутою, спробуйте виконувати простий комплекс вправ. Також, дуже корисними є протирання зони декольте (а також шиї та обличчя) косметичними кубиками льоду із відвару лікарських трав (ромашки, шипшини, волошки); з цією ж метою можна заморожувати зелений чай, воду, підкислену лимонним соком.

Отже, спробуйте виконувати цей комплекс. Результат не заставить себе довго чекати.

Для початку, розігрійте м’язи. Виконайте кілька кругових рухів руками вперед та назад (8-10). Зігніть праву руку в лікті та, допомагаючи лівою рукою підніміть лікоть максимально вгору (повторіть з лівою рукою).

1 вправа

Вихідне положення - стоячи, ноги на ширині плечей. Складіть долоні перед собою, пальцями рук вгору, лікті на рівні грудей. На видиху стискайте долоні із зусиллям одна об одну, на вдиху розслабте руки. Можете ускладнити вправу за наступними заходами: після того, як стиснете долоні, поверніть пальці рук на себе. Повторіть вправу 4-8 разів.

2 вправа

Вихідне положення - теж стоячи, ноги на ширині плечей. Підніміть руки приблизно на рівень грудей, зчепіть пальці (наче одна долоня міцно тримає другу). Дана вправа передбачає протилежне зусилля: тут потрібно намагатися розвести руки, розчепити долоні. Зусилля припадає на видих, розслаблення – на вдих. Повторіть вправу 8-10 разів.

3 вправа

Станьте перед стіною, на відстані випрямлених рук. Обіпріться руками об стіну, плавно наближайтеся до стіни, згинаючи руки в ліктях (наче виконуєте віджимання), після чого поверніться у попереднє положення, випрямивши руки в ліктях. Повторіть 10-15 разів.

4 вправа

Вихідне положення - лежачи, руки розведені в сторони, випрямлені в ліктях. Візьміть в кожну руку по гантелі (її можна замінити невеликою пластиковою пляшкою з водою) приблизно 1,5 – 2 кг. На видиху піднімайте та зводьте руки перед обличчям, не згинаючи ліктів. Поверніться у попереднє положення. Виконуйте зведення і розведення рук дуже плавно. Повторіть вправу 8-10 разів.

Будьте красивими!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас