Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Обираємо зимове взуття: на що звернути увагу?

Обираємо зимове взуття: на що звернути увагу?
 

Зимові чоботи мають відповідати багатьом вимогам: як і будь-яке взуття, - бути зручними, міцними та якісними, а ще – нековзкими і теплими, щоби тримати наші ніжки у затишку. Зважаючи, як подорожчали цьогоріч зимові чобітки, до їх вибору підходимо ще серйозніше, адже не кожен може собі дозволити мати по кілька пар теплих зимових капців з такими цінами. Отже, на що слід звернути увагу, обираючи справді якісні чоботи?



Почнемо з підошви – вона має бути достатньо еластичною, не «дубовою». Якщо підошва негнучка, то при низьких температурах вона буде ще більше твердішати й може зовсім закам’яніти. Крім того, підошва не має бути гладкою, повинен бути хоча б якийсь протектор. Прошита підошва прослужить значно довше, ніж проклеєна.

Коли заглядаєте в середину чобота, оцінюючи, чи тепленько буде в таких капцях в мороз – не соромтеся пропхати всередину руку, туди, де будуть знаходитися Ваші пальці, найбільш чутливі до холоду, і пересвідчитись, чи скрізь використано однакове хутро.

Мабуть, нікого не доведеться переконувати в тому, що варто надавати перевагу натуральним матеріалам. Економія, яку Ви матимете, купивши чоботи із шкірозамінника – удавана, адже таке взуття швидше зношується і лопається на морозі, ноги у ньому пітніють, а звідси – неприємний запах і грибок стопи.

Устілка в якісному взутті має вийматися. Приклеюючи устілку, виробник може таким чином приховувати її низьку якість. Хороша устілка має бути виготовлена зі шкіри, або ж із спеціального картону з використанням клею тексону, який не дасть картону розмокнути. Якщо ж устілка зроблена із звичайного картону, є шанс, що вона розмокне і розлізеться при першому ж намоканні. Виявити підробку допоможе різкий запах толуолу (отруйного!), яким клеять неякісні устілки, аби покупець не мав змоги детально їх оглянути.

Гарної Вам покупки!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас