Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Коляска-книжка чи коляска-тростинка?

Коляска-книжка чи коляска-тростинка?
 

Зовсім скоро настане весна – час прекрасної погоди і тривалих прогулянок на свіжому повітрі, які неймовірно корисні для малюків. Але навіть якщо ваш малюк вже впевнено ходить, долати великі відстані для нього буде важко, та й носити постійно на руках, коли малюк втомиться, теж не вихід. Тому, поки є час, радимо придивитися до прогулянкових колясок.



Сьогодні ринок дитячих товарів буквально переповнений різноманітними пропозиціями, це стосується і колясок. У будь-якому магазині вам запропонують безліч варіантів вітчизняного та зарубіжного виробництва на будь-який смак і гаманець. Але як вибрати те, що підійде саме вам?

Всі коляски для прогулянок умовно можна розділити на два види: коляски-книжки і коляски-тростинки. На вигляд вони, звичайно, мало чим відрізняються, але у конструкції все ж мають ряд суттєвих відмінностей. Перші – це відмінний варіант для дітей, які тільки-тільки навчилися самостійно сидіти – у них відмінна підтримка спини. До того ж, коляски-книжки, як правило, більш масивні, і краще захищають від негоди в міжсезоння, а великий діаметр коліс допоможе з легкістю подолати будь-які перешкоди. За необхідності, спинку коляски завжди можна відкинути, створюючи спальне місце для малюка.

Коляски-тростинки більш мобільні, вони легко складаються в «тростину», з якою набагато зручніше сідати в транспорт або пересуватися по торговому центру. До того ж, вони важать набагато менше, і вам не доведеться більше мучитися, піднімаючи незручну важку коляску по сходах. Грубо кажучи, це полегшений варіант, який завжди зручно транспортувати. З іншого боку, коляска-тростинка не має можливості відкинути спинку назад, тому нормально поспати в такій колясці у вашого чада навряд чи вийде.

Що вибрати? Як завжди, вирішувати тільки вам. Єдине, що можна порекомендувати, так це для зовсім маленьких дітей у віці близько 6-7 місяців все ж краще віддати перевагу колясці-книжці, ну а для дітей від 1 року набагато зручніше і практичніше взяти коляску-тростинку.

Приємних вам прогулянок і неймовірних відкриттів!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас