Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Про переваги двох´ярусних меблів для дітей

Про переваги двох´ярусних меблів для дітей
 

Облаштування дитячої кімнати - справа непроста, особливо якщо кімната невелика. Чи буде в ній жити один, чи дві дитини, двоповерхові меблі – відмінне рішення в будь-якому разі! Двоярусні ліжка та інші комплекси використовують висоту кімнати, залишаючи максимум вільного простору на підлозі, за рахунок чого кімната виглядає просторішою і охайнішою. Але це лише одна перевага двох'ярусних меблів. І в цій статті хотілося б розглянути всі причини, чому двоповерхові меблеві комплекси варті того, щоб на них витратитися.

Двох'ярусні меблі використовують простір максимально ефективно

Так, це головна перевага таких меблів. Двоповерхові ліжка дозволяють двом діткам спати на вдвічі меншій площі. А якщо у вас одна дитина, двох'ярусний меблевий комплекс з ліжком нагорі і, наприклад, місцем для навчання знизу, також допоможе звільнити максимум простору в кімнаті. А місце, що залишилося, можна використовувати для установки спортивного куточка або облаштування ігрового місця. Крім того, як правило, двоповерхові меблі оснащені додатковими ящиками, шафами або тумбочками, яких завжди не вистачає, коли в будинку з'являються дітки.

Купівля двоповерхових меблів – економне рішення

Звичайно ж, хороше двох'ярусне ліжко або будь-який інший комплекс не можуть коштувати дешево. Але, якщо подивитися з іншого боку, все ж вони обійдуться вам дешевше, ніж два окремих дитячих ліжка або ліжко для дитини зі столом, поличками і невеликою шафкою. Загалом, двоповерхові меблі – це завжди вигідне капіталовкладення, особливо в порівнянні з покупкою кожного окремого предмету меблів для дитячої, які замінюють такі меблі.

Двоярусні ліжка зближують дітей

Навіть якщо у вас є можливість поселити кожну дитину в окремій кімнаті, експерти все ж рекомендують виділяти всього одну кімнату для дітей з маленькою різницею у віці. Важко переоцінити важливість цієї рекомендації. Коли дітки живуть в одній кімнаті, розмовляють перед сном, постійно діляться один з одним тим, що для них є важливим, між ними вибудовується настільки міцний родинний зв'язок, якого не досягти жодним іншим способом.

Двоярусні ліжка дуже практичні

Наприклад, якщо вам потрібно знаходитися поряд з дитиною всю ніч (якщо, скажімо, вона захворіла). Ви зможете спати поруч, і в той же час на окремому ліжку, і вам не потрібно буде бігати з кімнати в кімнату всю ніч безперервно.

Якщо в кімнаті живе одна дитина, вона може спати на верхньому ліжку, а нижнє облаштувати як диван для гостей (знову ж, це і дешевше, і економніше по площі). А що вже говорити про двоповерхові меблеві комплекси, коли на площі в одне дитяче ліжко розташовується і спальне місце, і стіл з ящиками, і додаткові секції для зберігання речей? У цьому плані практичність двох'ярусних меблів складно переоцінити.

Двоповерхові меблі роблять дітей активнішими

Будь то двох'ярусне ліжко або інший двоповерховий меблевий комплекс, дітки будуть сприймати його не як меблі, а як справжній замок. Їм подобається залазити на другий поверх і злазити з нього, а також розігрувати найрізноманітніші ситуації з улюблених мультиків або власної уяви. Такі меблі цілком можуть замінити діткам просту ігрову площадку, коли погода просто не дозволяє вийти гуляти на вулицю.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас