Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати матрац для новонародженого?

Як вибрати матрац для новонародженого?
 

Вибрати хороший якісний матрац для себе – справа не з простих, а матрац для новонародженого – і того складніше. Якщо доросла людина може прилягти і порівняти різні матраци за наповненням і ступенем жорсткості, то тут молодим батькам доведеться орієнтуватися виключно на свій смак.



Просто зайти в магазин і придбати спеціальний матрац для новонародженого навряд чи вдасться, тому як далеко не всі магазини завозять подібні моделі. Тому якщо хочете забезпечити здоровий сон своєму малюку з перших днів його життя, краще замовити спеціальний дитячий матрац за розмірами вашої ліжечка.

У маленьке ліжечко не можна покласти високий матрац, тому вибирати варто виключно з безпружинних варіантів. Найчастіше це матраци з наповнювачем з кокосової койри - пальмового волокна, спеціально обробленого і просоченого латексом. Це натуральний матеріал, і тому не викликає алергії, до того ж він відмінно провітрюється і швидко сохне.

Для малюків особливо важливо, щоб місце для сну завжди було сухим і приємним. Ми проводимо уві сні близько 8 годин, а новонароджені – набагато більше. Тому матрац повинен не тільки добре просушуватись, а й бути несприйнятливим до запахів і вологи. Добре, якщо матрац матиме непромокальне покриття, яке ви завжди зможете просто витерти – це значно заощадить сили молодій мамі.

Звичайно, головна функція дитячого матрацу – підтеримка хребта під час сну. Вибирати ступінь жорсткості матраца батькам доведеться самостійно, але варто відзначити, що занадто м'які моделі змушують тіло відчувати зайве навантаження для підтримки постави. Маленький організм вашого малюка ще не має добре розвиненої м'язової системи і тому його хребту доведеться просто звикати до положення, яке створить матрац. Найкращим варіантом для новонароджених вважається щільний пружний матрац, але не максимальної жорсткості.

Якщо ви хочете, щоб матрац прослужив якомога довше, даруючи вашому малюкові здоровий сон, тоді не забувайте його кожен день перевертати за схемою «ліво-право», «голова-ноги» щоб звести до мінімуму деформацію шарів, а також хоча б раз у місяць добре провітрювати матрац на свіжому повітрі не менше 5-6 годин.

Бажаємо вашому малюкові і вам міцного і здорового сну!

Автор: Сальникова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас