Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо матрац в дитяче ліжечко: на що звернути увагу?

Вибираємо матрац в дитяче ліжечко: на що звернути увагу?
 

Ви нарешті змогли вибрати дитяче ліжечко? Вибір матрацика для нього – не менш важлива і складна місія. На самому початку свого життя немовля спить по 16 годин на день, тому поверхня, на якій воно спить, повинна бути комфортною і безпечною.



Дитячий матрац – річ не просто важлива, а необхідна, причому, він повинен забезпечувати саме здоровий і безпечний сон малюка. Тому в даному питанні батькам не завадило б провести власне дослідження: вивчити всі можливі характеристики дитячих матраців, найкращі бренди, опитати знайомих батьків абос поради на форумах.

Вибираючи матрацик для дитини в магазині, зверніть увагу на те, що він повинен бути жорстким (жорсткість матраца допомагає запобігти СРДС), але зручним (ніяких пружин, що стирчать, та інших подібних неприємностей). Найкраще вибирати модель зі сталевими пружинами або піною високої щільності. Зігніть матрац по центру і подивіться, чи відновлює він колишню форму (він обов'язково повинен це робити).

Типи дитячих матраців

Незважаючи на те, що обидва типи дитячих матраців – і пружинні, і безпружинні – є безпечними, є важливі відмінності при виборі кожного з них.

Пружинні матраци

На що звернути увагу: Чим більша кількість пружин в матраці, тим ближче вони розташовані один до одного, тим жорсткіший матрац.

Добре, якщо: Оббивка пружинного матраца виконана з ПЕТ (поліетилентерефталату) – це поліестер, що виготовляється з перероблених пластикових пляшок, який є гіпоалергенним матеріалом.

Додаткові можливості: Сталевий каркас по периметру матраца, бруси, що рівномірно розподіляють вагу по поверхні матраца, протектори на куточках, сталеві кліпси.

Безпружинні матраци

На що звернути увагу: Наповнювач підвищеної щільності.

Добре, якщо: Безпружинний матрац відносно легкий – як правило, вони важать від 3,5 до 6 кг.

Додаткові можливості: Куточки підвищеної щільності, які захистять матрац від деформації, коли дитина сидить.

І ще кілька важливих моментів:

Вага: Ви будете часто перестилати постіль, іноді навіть посеред ночі спросоння, тому вам повинно бути легко і зручно піднімати, витягати і перевертати дитячий матрацик.

Непромокальність: Якщо ви плануєте покупку непромокального наматрасника – це дуже хороша ідея, так як «нічних аварій» вам все одно не уникнути. А підтримуючи матрац в чистоті і сухості, ви продовжите термін його служби.

Склад: Ваш малюк буде проводити досить багато часу, лежачи на матраці, тому він повинен бути виготовлений з нетоксичних і гіпоалергенних матеріалів.

Органічність: Так, зараз модно все органічне і багато молодих батьків намагаються, щоб у малюка все було таким. При покупці органічного матраца ви переплатите, але в ньому все одно будуть синтетичні речовини (якщо він безпружинний) або метал (якщо він пружинний). З органічної бавовни може бути тільки оббивка (і вона не стійка до вологи). Тобто, ви переплатите гроші тільки за те, щоб заспокоїти себе. Насправді ж різниці немає.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас