Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно доглядати за дитячими речами

Як правильно доглядати за дитячими речами
 

Кожна мама, без сумніву, хоче, щоб її дитина завжди виглядала охайно. Але ж це – діти, вони такі непосиди, їм все цікаво і, як результат, вони завжди знайдуть, де забруднитися, будь то на вулиці чи вдома. Терпіння і ще раз терпіння. Сьогодні, ми поділимося з вами простими порадами, які допоможуть зберегти дитячі речі в первозданному вигляді навіть після багаторазових прань, без яких, на жаль, не обійтися.



Дбайливий догляд за дитячими речами не тільки гарантує вам, що ваш малюк завжди буде виглядати охайно, але і допоможе трохи «підзаробити», адже ваш малюк скоро з них виросте, і ви зможете ці речі продати. Отже, як же правильно доглядати за дитячими речами?

Правила догляду за дитячими речами

Правило 1: «Дотримуйтесь правил догляду, зазначених на бирці!»

Як ми зазвичай робимо – так, зібрали разом всі футболки і закинули в машинку. Стоп! Не лінуйтеся, подивіться уважно рекомендації виробника по догляду, і періть разом тільки ті речі, для яких підходить однаковий режим прання. Повірте, всього пару хвилин уваги заощадять вам чимало коштів.

Іноді, щоб заощадити час і місце в пральній машинці, деякі мами перуть дитячі речі разом зі своїми. Тому, запам'ятайте правило 2.

Правило 2: «Ніколи не періть дитячі речі разом з дорослими»

Речі для дорослих – як правило, більш грубі, і можуть містити різні синтетичні добавки – це раз. А також, під час прання дитячих речей використовуються більш м'які засоби, які попросту можуть не відіпрати дорослі речі, а прати дитячі речі в звичайному порошку небезпечно, так як до його складу входять більш агресивні миючі та відбілюючі компоненти, які можуть викликати алергію у дитини – це два.

Правило 3: «Щоб позбутися сильних забруднень, перед пранням обробіть пляму простим дитячим милом. Не використовуйте для цих цілей хлорку, відбілювачі і засоби для виведення плям!»

З тієї ж причини, зазначеної вище, не варто використовувати під час прання дитячих речей різноманітні кондиціонери, бальзами для пом'якшення та засоби для виведення плям. Ці засоби дуже агресивні і можуть викликати алергію у дитини.

Безумовно, для дітей краще купувати одяг тільки з натуральних тканин, але в деяких випадках синтетики не уникнути. Звідси випливає правило 4.

Правило 4: «Ніколи не періть разом речі з натуральних тканин і речі з додаванням синтетичних волокон!»

Справа в тому, що речі з вмістом штучних волокон можуть зіпсувати зовнішній вигляд інших речей. Якщо брати в ідеалі, то подібні вироби взагалі перші 2-3 рази рекомендується прати окремо від інших на випадок линьки і т.п.

Якщо запитати будь-яку маму, як краще сушити дитячі речі, кожна не замислюючись відповість – звичайно, на свіжому повітрі. Так, після такої просушки речі приємно пахнуть свіжістю, але, запам'ятайте правило 5!

Правило 5: «Сушити дитячі речі краще в закритому приміщенні!»

Чому? А ви тільки уявіть, скільки пилу, бруду і вихлопних газів назбирають ваші речі, поки висохнуть на вулиці. Особливо, це стосується тих, хто живе в місті. А у весняно-літній період, плюс до всього додасться ще й пилок, який може викликати алергію у вашого чада.

І останнє правило.

Правило 6: «Сушити дитячі речі потрібно до злегка вологого стану, не пересушувати і обов'язково прасувати!»

Навіщо? Прасуючи злегка вологі речі з функцією відпарювання ви, тим самим, подбаєте і про знищення всіх бактерій та інших дрібних шкідників шкіри вашого малюка.

Для того щоб дитячі речі якомога довше зберігали свій зовнішній вигляд і форму, використовуйте для сушки дитячі плечики – вони відмінно запобігають деформації і допомагають зберегти первозданний вигляд речей.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас