Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Улюблені пончики до дня Святого Валентина

Улюблені пончики до дня Святого Валентина
 

Порадувати своїх рідних і близьких зовсім не складно. Для тих, хто хоче чимось здивувати своїх домочадців в цьому році, пропонуємо простий рецепт неймовірно смачної домашньої випічки, яку всі обожнюють – пончиків. Приготувати їх такими, щоб вони були як з картинки, зовсім не складно. Не вірите? Спробуйте і переконайтеся самі!

Пончик в глазурі

Інгредієнти:

Для тіста:

200 мл молока
12 г дріжджів
3 ст. л. цукру
300 г борошна
3 жовтка
50 г вершкового масла
сіль

Для глазурі:

3 білки
цукрова пудра
харчовий барвник
какао порошок
2-5 мл лимонний сік
присипка

Для обсмаження:

рослинна олія

Дріжджі і цукор розведіть у теплому молоці і почекайте хвилин 5 поки не з'явиться «шапочка». Додайте яєчні жовтки, м'яке вершкове масло і сіль, ретельно перемішайте і поступово всипте борошно, вимішуючи м'яке тісто.

Тим, хто більше звик вимішувати тісто на столі, зручніше буде спочатку просіяти борошно на стіл. Зробивши невелике заглиблення по центру, додати яєчні жовтки, сіль, масло і влити заздалегідь приготовлену суміш з молока, дріжджів і цукру.

Готове тісто накрийте рушником і поставте в тепле місце хвилин на 30-40, поки не підніметься (тісто має збільшитися в розмірі в 2-2,5 рази). Якщо у вас вдома не дуже тепло і температура батарей залишає бажати кращого, тоді можете поставити тісто на водяну баню, попередньо не надто сильно, градусів до 40, нагрівши каструлю води. У міру остигання воду можна підігрівати.

Отже, коли тісто підніметься, ще раз добре перемішуємо його і, відрізаючи невеликі шматочки, загортаємо краї всередину, формуючи кілечка. На честь Дня Святого Валентина можна зробити три види пончиків: у формі хрестиків і кілечок, як символів ХОХО, і прості круглі пончики з улюбленою начинкою. Заготовки залиште на столі хвилин на 10-12 відпочити, за цей час вони ще трохи піднімуться і розправляться.

Поки пончики відпочивають, дістаньте охолоджені білки і збийте їх з цукровою пудрою і лимонним соком, до утворення пишної глазурі. Останню розділіть на кілька частин і додайте фарбники і какао на свій розсуд.

Тепер приступимо знову до пончиків. На розпечену сковороду налийте олію товстим шаром. Обсмажуйте пончики на середньому вогні до рум'яного кольору з двох сторін. Готові пончики прикрасьте кольоровою глазур'ю і присипкою на свій смак.

Приємного апетиту і щасливого Дня Святого Валентина!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас