Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Лазерна епіляція: чого очікувати і до чого готуватися?

Лазерна епіляція: чого очікувати і до чого готуватися?
 

Вам набридла постійна необхідність голити, вискубувати і епілювати небажане волосся на шкірі? Тим більше, що результати від цих процедур тривалими не назвеш... Можливо, лазерна епіляція стане для вас оптимальним вибором - альтернативою, на яку варто витратити час і гроші. Але перш ніж зважитися на цю процедуру, вам потрібно дізнатися про неї якомога більше: про її переваги та ризики, про те, як до неї готуватися і чого очікувати в результаті. Про все це і піде мова в даній статті.

Видалення волосся лазером – одна з найпоширеніших косметичних процедур в наш час. Волосяні фолікули піддаються впливу світлового променя високої концентрації, пігмент у волоссі поглинає це світло, через що і руйнується волосся.

Переваги лазерної епіляції

За допомогою лазера можна ефективно видаляти небажане волосся з обличчя, ніг, пахв, області бікіні та інших ділянок шкіри. При цьому процедура лазерної епіляції може похвалитися такими перевагами:

Точність. Лазери можуть вибірково видаляти темні, грубі волоски, при цьому не ушкоджуючи шкіру навколо них. • Швидкість. Кожен імпульс лазера триває частку секунди, і за цей час впливає на багато волосяних фолікул. Приблизно за секунду лазер обробляє площу шкіри, розміром з монету. Тому невеликі ділянки шкіри, як наприклад верхня губа, обробляються всього за хвилину, а процедура на більш великих ділянках, як ноги або спина, триватиме близько години.

Передбачуваність. Більшість пацієнтів починають втрачати волосся в середньому після 3-7 процедур. При чому, ваш косметолог зможе вас зорієнтувати в кількості необхідних процедур, виходячи з типу вашої шкіри і волосся.
 

Підготовка до лазерної епіляції

Лазерна епіляція – це більше, ніж просто видалення небажаного волосся. Це медична процедура, яка вимагає певної підготовки і може супроводжуватися деякими ризиками. Перш, ніж записуватися на лазерну епіляцію, вам обов'язково потрібно переконатися в кваліфікації фахівця, який здійснюватиме процедуру.

Якщо ви запланували видалення волосся лазером, вам необхідно до мінімуму обмежити вищипування і епіляцію волосся в даній області за 6 тижнів до процедури. Лазер впливає на корені волосся, які видаляються під час шугарингу, воскової епіляції і вищипування пінцетом.

Також рекомендується уникати дії сонячних променів за 6 тижнів до процедури і протягом 6 тижнів після неї. Вплив ультрафіолету робить процедуру лазерної епіляції не такою ефективною і може стати причиною виникнення ускладнень.

Як відбувається видалення волосся лазером

Перед процедурою вам необхідно буде підготувати волосся – обстригти його до довжини в кілька міліметрів. Лазерне обладнання буде налаштоване під колір, товщину і розташування небажаного волосся, а також під колір вашої шкіри.

Залежно від типу використовуваного лазера, вам і косметологу потрібно буде захистити очі. Також необхідно буде захистити і поверхню шкіри за допомогою охолоджуючого гелю або спеціального пристрою. Це допоможе лазеру проникнути в шкіру.

Потім косметолог починає працювати з лазером і спостерігати за шкірою – чи правильно обрані налаштування, і чи немає на ній небажаних реакцій.

Коли процедура закінчиться, вам повинні порекомендувати користуватися льодом, холодною водою, протизапальними кремами або лосьйонами, щоб позбутися дискомфорту. Наступна процедура буде призначена через 4-6 тижнів, і так – поки ваше волосся не перестане відростати.

Відновлення після лазерної епіляції і ризики

День-два після процедури ваша шкіра виглядатиме і почуватиметься як після сонячного опіку. Зняти цей дискомфорт вам допоможуть охолоджуючі компреси і зволожуючі креми. Якщо ви видаляли волосся на обличчі, то вже на наступний день можете наносити макіяж в тому випадку, якщо на шкірі немає пухирів.

Протягом наступного місяця волосся на обробленій ділянці шкіри випадатиме. Протягом цього ж періоду намагайтеся захищати шкіру від сонця – регулярно користуватися сонцезахисним кремом.

Пухирі на шкірі від лазера з'являються досить рідко, і найчастіше – у людей з темною шкірою. Серед решти побічних ефектів можуть проявитися: набряк, почервоніння і рубці на шкірі. Але, як правило, зміна кольору шкіри і рубці – явище тимчасове і дуже рідко залишається назавжди.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас