Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Продукти для красивої посмішки

Продукти для красивої посмішки
 

Хто ж з нас не мріє про красиву посмішку? У цій статті ми поговоримо про здорові продукти, які будуть піклуватися про ваші зуби, щоб ви могли пишатися своєю посмішкою. А також про їжу, яка найбільш небезпечна для краси і здоров'я наших зубів, і про те, як захистити їх від цих шкідливих продуктів.

Продукти, корисні для зубів і ясен

Сир

Можливо, не спроста французи так захоплюються сирами, особливо після прийому їжі. Твердий сир – це не тільки смачна закуска, але й неймовірно корисний продукт для наших зубів. По-перше, сири багаті кальцієм, який, як ми знаємо, зміцнює зуби і ясна. По-друге, завдяки своїй восковій текстурі, сир допомагає очистити зуби від залишків їжі. Тому намагайтеся регулярно їсти сир, особливо після їжі.

Зелений чай

Цей напій містить антиоксиданти поліфеноли, які борються з вільними радикалами і запобігають захворюванням ясен. Заварюйте зелений чай з допомогою очищеної водопровідної води, що містить фториди, і пийте його після їжі, адже цей напій також допомагає усунути неприємний запах з рота.

Гриби

Гриби є найпоширенішим природним джерелом вітаміну D, який необхідний для засвоєння кальцію, що зміцнює зуби. Також дослідження показали, що гриби шиїтаке, присутні в багатьох стравах азіатської та паназіатської кухні, допомагають запобігти появі карієсу, видаляючи зубний наліт.

Фісташки

Якщо ви любите фісташки, це чудово! Як і більшість горіхів, фісташки дуже багаті магнієм, який також сприяє засвоєнню кальцію (такого необхідного для міцних, здорових зубів). Також в них міститься бета-каротин, який ефективно бореться із запаленням ясен – головною причиною виникнення захворювань пародонту.

Йогурт

Пробіотики, вони ж хороші бактерії, корисні не тільки для нашої травної системи. Як показали дослідження, продукти, багаті пробіотиками (такі як йогурт), борючись з поганими бактеріями в ротовій порожнині, допомагають запобігти захворюванням ясен. Плюс, йогурт є багатим джерелом кальцію, сироваткового протеїну і фосфору – комплексу речовин, необхідних для зміцнення зубів.

Продукти, шкідливі для зубів

Ви напевно вже чули про найшкідливіші продукти для краси і здоров'я зубів – кава, томатний соус, вино (навіть біле, адже в ньому багато кислоти, яка руйнує емаль). Після вживання цих продуктів почистіть зуби або хоча б прополощіть рот, і можете навіть випити кави з молоком. Як кажуть експерти, це поєднання продуктів викликає хімічну реакцію, яка може захистити зуби.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас