Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Солодкий сюрприз для мами до 8 березня

Солодкий сюрприз для мами до 8 березня
 

Вже традиційними стали листівочки до 8 березня чи Дня Матері, зроблені дитячими руками. Мамину душу гріють такі милі подарунки, вони зберігаються в надійному місці довго-довго, і час від часу малюють посмішку на матусиному обличчі. А якщо цього року замінити традиційну листівку солодким презентом? Пропонуємо вам дуже прості рецепти смаколиків, які зможе приготувати кожен, навіть той, хто не має жодного кулінарного досвіду. Чудово, якщо солодкий сюрприз ви готуватимете разом з татом – мамі буде вдвічі приємніше, та й допомога дорослого додасть впевненості юному кондитеру! ;)



Залишається лише вибрати рецепт і до роботи!

Десерт «Пухнасті кульки»

400 г пісочного печива
100 г вареного згущеного молока
1 пачка кокосової стружки
ваші улюблені горіхи для начинки

Печиво покришіть (або пропустіть через м’ясорубку), додайте розм’якшене вершкове масло (вийміть масло з холодильника за годину-дві до початку приготування солодких кульок, поставте його в тепле місце) та згущене молоко – все ретельно перемішайте, розімніть до однорідності. Із цієї маси сформуйте кульки приблизно однакового розміру. В середину кожної кульки покладіть горішок. Обкачайте кульки в кокосовій стружці. Можна красиво викласти готові кульки на блюдо у вигляді цифри «8», або написати ними слово «мама» чи «вітаємо!».

Торт із кукурудзяних паличок

250 г вершкового масла
200 г згущеного молока
1 пачка кукурудзяних паличок
улюблені фрукти, горіхи, шоколад для прикраси

Збийте розм’якшене масло зі згущеним молоком за допомогою міксера до однорідності (як розм’якшувати масло - прочитайте у попередньому рецепті). Додайте до отриманої маси кукурудзяні палички (сипте їх поступово, постійно перемішуючи масу). Після цього акуратно сформуйте торт на блюді із отриманої маси. Прикрасьте тортик фруктами та горіхами, потріть шоколадом. Поставити в холодильник на півгодини.

Зефірний торт

1 кг зефіру
200 г згущеного молока
200 г вершкового масла
1 лимон
горіхи для прикраси торта

Зняти з лимона цедру, вичавити сік, залишивши тільки м’якоть (вона знадобиться для крему). Міксером збити згущене молоко з розм’якшеним маслом та м’якоттю лимона. Зефір розрізати вздовж. Викласти на блюді шар зефіру, намазати лимонним кремом, знову покласти шар з половинок зефіру і намазати лимонним кремом (повторювати, поки не закінчиться зефір). Весь торт обмастити кремом, прикрасити горіхами. Поставити в холодильник на 30-40 хвилин.

Смачного! Нехай свято вдасться на славу!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас