Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Рецепти страв до пісного столу

Рецепти страв до пісного столу
 

Пропонуємо вашій увазі рецепти страв, які допоможуть трохи урізноманітнити ваш стіл в час посту. Спробуйте!

Рибний суп

голови та хвости річкової риби (добре брати сома, для супу вистачить 2-3 рибини)
2 середні цибулини
1 морквина
2 корені петрушки
1 середня селера
шматок кореня імбиру
сіль, перець (білий мелений та духмяний), лавровий лист
зелень петрушки
дрібні макарони до супу

Покладіть в каструлю почищену морквину та корені петрушки, розрізані навпіл цибулини, селеру, корінь імбиру, залийте овочі трьома літрами води, варіть близько години. Через пів години після закипання, додайте лавровий листок, духмяний перець, посоліть. Після години варіння вийміть овочі та покладіть до бульйону голови та хвости риби, варіть ще протягом 30 хвилин. Відцідіть бульйон, відділіть м'ясо риби від кісток - додайте його в суп, поперчіть, при потребі досоліть суп. Подавайте із подрібненою зеленню петрушки, відвареними макаронами, приправивши лимонним соком.

Плов з чорносливом

(за рецептом Анжеліки Рудницької)

1 середня цибулина
1 морквина
трохи олії
1 скл. рису
0,5 скл. томатного соку
5-7 зубців часнику
барбарис
100 г чорносливу
1 помідор
1 солодкий перець
зелень
сіль, перець, карі

Цибулю дрібно нашаткуйте, моркву натріть на крупній тертці - припустіть на олії; залийте водою (1,5 скл.), вимішаною з 0,5 скл. томатного соку. Засипте рис (попередньо рис добре промийте, до прозорої води), залиште на малому вогні, накривши кришкою. Коли рис трохи підвариться – занурте в нього почищені зубці часнику. За 15 хвилин до закінчення приготування додайте барбарис, чорнослив, а наприкінці – викладіть зверху тонко порізані помідор та солодкий перець, зелень. Приправте сіллю, перцем та карі. Страва має бути вмлілою, важливо не переварити плов, тоді він буде ще й кориснішим, адже збережеться все найкорисніше з овочів.

Шоколадно-горіхова нуга

100 г темного шоколаду
100 г мигдалю
50 г цукрової пудри

Горіхи (почищені) залийте кип'ятком та залиште на 3-4 хвилин, після цього злийте воду і зніміть з горіхів плівку, дайте їм висохнути та подрібніть їх на борошно за допомогою блендера. Розтопіть шоколад на водяній бані, додайте цукрову пудру і добре перемішайте. Всипте горіхове борошно і ще раз добре вимісіть. Викладіть масу на фольгу, надайте майбутнім цукеркам форму квадрата або прямокутника і поставте в холодильник застигати приблизно на 40 хвилин.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас