Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як одягатися, аби виглядати молодше

Як одягатися, аби виглядати молодше
 

Кожна жінка мріє молодо виглядати. Аби досягнути цієї мети, ми купуємо косметику anti-age, робимо омолоджувальні процедури в салоні…А чи задумувались ви над тим, як неправильно підібраний гардероб може додавати нам років? При грамотному підході до вибору вбрання, яке ми носимо, теж можемо створювати антивіковий ефект. Що одягнути, аби приховати свій вік, як додати свіжості і молодості образу? Існують деякі правила, які допоможуть виглядати молодше завдяки правильно підібраному гардеробу. Отже, що радять стилісти?



Найпоширеніша рекомендація, яка випливає із популярного стереотипу жінок після сорока, звучить так:"Жодних балахонів". Справді, часто зрілі жінки намагаються неначе "сховати" свій вік і недоліки фігури за багатошаровими речами і вільним кроєм. Звідки взявся такий стереотип можна здогадатися. Жінки керуються наступною логікою, мовляв: "Нехай стрункі і молоді одягають облягаючі сукні та брюки, а мені таке не личить, тим паче в вільному одязі непомітні недоліки моєї фігури". Насправді ж ефект виходить протилежний: балахони і кілограмів додають, і старять.

Вільний одяг без чіткого силуету створює такий-собі ефект "неосяжності", жінка в балахоні виглядає великою і незграбною. Стилісти рекомендують обирати одяг по фігурі, надавати перевагу моделям одягу із чітким силуетом, прямими лініями, навіть якщо фігура не ідеальна. Адже щоби зробити силует візуально стрункішим, потрібно додати йому графічності. Плаття-футляр, приталені жакети, пальто. Щодо спідниці, оптимальна довжина для жінки після сорока – до коліна, форма – трапеція, така спідниця робитиме вас стрункою і елегантною.

obnovalux.comЩодо кольорової гами так-званого гардеробу anti-age, однотонність - безпрограшний варіант. Надмірна барвистість тканин (комбінація більше, ніж трьох кольорів) додає нам віку, так само, як квіткові мотиви, клітка і, улюблений багатьма жінками, леопардовий принт. Виграшними для вас будуть пастельні тони, уникайте чорного, темно-бордового, а також темно-фіолетового кольорів, вони підкреслюють зморшки, нерівний тон шкіри, додають нам років і похмурості. Якщо ж ви обожнюєте чорний колір, вважаєте, що він особливо вам личить, розбавляйте темний наряд світлими аксесуарами (шарфом, сумкою, намистом).

Щодо тканин, надавайте перевагу легкому трикотажу, шифону, натуральному шовку, тонкій шерсті, органзі – легкі тканини також дають "омолоджувальний" ефект.

Помилковою є думка, що коли жінка зрілого віку одягається в підлітковому стилі, а також надає перевагу екстравагантним, ультрамодним речам, використовує велику кількість аксесуарів, то ніби "відганяє" від себе свій вік, мовляв "Я можу дозволити собі все, вік - не перешкода". Пам'ятайте: мінімалізм - ваш найкращий друг, «обвішуючи» себе аксесуарами і крупними ювелірними виробами, робите собі «ведмежу послугу». Підліткові майки нехай носять підлітки, зрілій жінці личить елегантний одяг.

Також не варто одягати дуже короткі спідниці і сукні, вік ними не вдасться приховати, а от виглядати безглуздо, смішно і вульгарно будете точно. Це не означає, що зріла жінка не може одягатися стильно і яскраво, просто важливо мати міру у всьому, поєднуйте, наприклад, ультрамодний верх з класичним, лаконічним низом - тоді образ вийде дуже збалансованим, а ви виглядатимете модно і адекватно своєму віку.

А от одна річ з підліткового гардеробу, яку, все ж, варто залишити – це джинси. Для жінки, яка мріє виглядати молодшою, брюки з деніму є просто must have. Проте, обираючи джинси, зупиніться на класичних моделях, а різнокольорові брюки, моделі з вишивкою, стразами та аплікаціями залиште юним дівчатам.

Звісно, молодість – вона не зовні, вона в середині. Але погодьтеся, виглядати стильно і красиво, викликати захоплені погляди хоче кожна жінка.

Успіху вам у створенні вашого ідеального образу!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас