Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Пісна піца – це смачно!

Пісна піца – це смачно!
 

Трішки заглянувши в історію піци, ми виявили, що спочатку її готували саме пісною. Це трохи дивує, адже звичні асоціації, які викликає у нас слово «піца» - аромат плавленого сиру та, майже обов’язково, м’ясна начинка. Тому навряд чи той, хто вирішив дотримуватись посту, задумається над приготуванням піци в цей час. А даремно! Адже пісна піца – це дуже смачно і поживно. Спробуйте!



Для тіста візьміть:

180 мл теплої води
10 г пресованих дріжджів
1/4 ч. л. цукру
1/4 ч. л. солі
1 ст. л. оливкової олії
1 ч. л. оцту
1 ч. л. італійських трав (базилік, орегано, чебрець…)
400-500 г борошна твердих сортів (скільки візьме тісто, воно має бути пружним, але не надто твердим)

Дріжджі розведіть в воді, додайте цукор та сіль, оцет і трави – все перемішайте. Тепер висипте борошно гіркою на стіл, зробіть заглиблення в центрі і влийте туди рідку суміш та замісіть руками тісто. Вкінці додайте олію і знову трохи підмісіть.

Поставте тісто в тепле місце на годинку.

Тим часом приготуйте соус та начинку:

6-7 консервованих помідорів (середнього розміру)
1 ріпчаста цибулина
2-3 зубці часнику
сіль та перець до смаку
свіжі шампіньйони
болгарський перець
оливки
свіжа зелень (ваша улюблена)

Дрібно наріжте цибулю, пасеруйте її на оливковій олії. З помідорів зніміть шкірку, розріжте їх на дрібні шматки і додайте до цибулі, посоліть та поперчіть до смаку, тушкуйте протягом кількох хвилин. Після цього збийте соус в блендері, додавши зубці часнику.

На присипану борошном поверхню викладіть кульку тіста та руками сформуйте паляничку-піцу (не використовуйте качалку, це зробить тісто менш пухким). Розтягуючи тісто руками в різні сторони до потрібного розміру, залиште по краях валик, шириною 1-2 см. Викладіть диск піци в змащену олією форму та залиште його підійти ще на 10 хвилин. (при кімнатній температурі).

Змастіть тісто приготованим вами напередодні томатним соусом, викладіть порізані шампіньйони, болгарський перець, оливки. Ми навмисне не вказували пропорцій продуктів для начинки, адже комусь більше подобається грибна нотка, а хтось додасть більше оливок – фантазуйте!

Випікайте піцу в розігрітій до 180° С духовці близько 15 хвилин. Вкінці посипте піцу порізаною зеленню.

Смачного!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас