Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Амарант – дивовижні ліки на вашій грядці

Амарант – дивовижні ліки на вашій грядці
 

Без сумніву, все те, що ми садимо у себе на дачі, набагато корисніше за куплені аналоги. Огірки, морква, помідори, буряк, капуста, цибуля, часник і багато іншого допомагають поповнити наші запаси корисних речовин в організмі. Ну а як щодо декоративних рослин, таких як амарант? Напевно і у вас на дачі росте пара кущиків цієї чудової, барвистої рослини, прикрашаючи ділянку. А чи знаєте ви про її корисні властивості?



Останнім часом амарант викликав справжній бум як серед лікарів офіційної медицини, так і серед фіто-аматорів. А вся справа в тому, що проста рослина, яку багато людей звикли сприймати в ролі декору або звичайного бур'яну у себе на дачі, за своїми властивостями перевершує багато лікувальних трав і реально існуючих препаратів традиційної медицини.

Сьогодні навіть школяр знає, що для повноцінного харчування людині необхідні не тільки овочі і злаки, а й м'ясо, в якому міститься чотири незамінних амінокислоти (сам організм їх синтезувати не може). Так от, з цих чотирьох амінокислот дві у великій кількості містяться в амаранті. Також амарант містить поліненасичені кислоти, які покращують роботу серцево-судинної системи, роблячи судини еластичнішими і, тим самим, допомагає запобігти появі тромбів і інших захворювань.

Крім того, рослина амарант багата на вітамін Е. Навіщо він нам потрібен? По-перше, цей вітамін допомагає захистити шкіру від шкідливого впливу ультрафіолету, а по-друге, його антиоксидантні властивості відомі всім. Експерименти доводять, що завдяки вживанню в їжу амарантової олії ризик отримати радіаційне зараження знижується в два і більше разів.

Унікальність амаранту полягає в тому, що крім перерахованих вище необхідних нашому організму речовин, він також неймовірно багатий на сквален – речовину, найбільш близьку за структурою та властивостями до речовини, що міститься в підшкірному жирі. Саме сквален допомагає «захоплювати» кисень і насичувати ним клітини нашого організму. Таким чином, амарантова олія володіє унікальними загоюючими властивостями, а потрапляючи всередину організму, завдяки високому вмісту сквалену вона також сприяє швидкому загоєнню виразок і активізує відновлювальні процеси клітин внутрішніх органів.

Говорити про корисні властивості амаранту можна практично нескінченно. Його рекомендують як при вугровій висипці у підлітків, так і як ефективний засіб боротьби з онкологічними захворюваннями. Звичайно, це не панацея від усіх захворювань, але в багатьох випадках амарантова олія може стати вашим порятунком.

Будьте здорові!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас