Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Облаштовуємо навчальний куточок для школяра

Облаштовуємо навчальний куточок для школяра
 

Багато батьків стикаються з такими проблемами: дитина не хоче вчитися вдома, робити домашню роботу, а коли сідає за уроки, постійно відволікається і не може організувати власний навчальний процес. Насправді однією з причин виникнення подібних проблем може стати неправильно організоване робоче місце, так би мовити, навчальний куточок школяра. Тому сьогодні ми розповімо вам про те, як облаштувати таке місце в дитячій кімнаті – організоване, комфортне, що сприяє навчанню та мотивує школяра.



Почнемо, звичайно ж, з меблів. Вибираючи письмовий стіл і стілець для школяра, зверніть увагу на вироби з простим дизайном, які будуть «рости» разом з дитиною. Тобто, по-перше, не потрібно вибирати дуже яскраві меблі з малюнками та іншими деталями, які можуть відволікати від навчання, і які з віком можуть розподобатися дитині. По-друге, краще зупинити свій вибір на дитячих партах з регульованою висотою і кутом нахилу робочої поверхні. Те ж стосується і робочого крісла. Це допоможе підлаштовувати меблі під дитину в міру її зростання, підтримуючи максимально комфортну обстановку на робочому місці.

Якщо є можливість, виберіть не просто стілець, а крісло зі спинкою, яке забезпечить необхідну підтримку дитячому хребту під час навчання. Якщо ж такої можливості немає, для зручності можна покласти на стілець плоску подушку (щоб дитині було м'якше сидіти), а під спину дитині – валик.

Щоб організувати порядок серед підручників, зошитів та інших предметів, як правило, ящиків в столі недостатньо. Тому краще придбати невисокий стелаж або шафку з відкритими полицями, на яких зручно буде розмістити все необхідне для навчання і підтримувати в порядку. У дитини все повинно бути під рукою, тому поставте шафку біля робочого столу – так їй не доведеться зайвий раз відволікатися від виконання домашнього завдання.

Біля шафки можна прикріпити до стіни гачок для портфеля або рюкзака, щоб речі, які в ньому знаходяться, також завжди були під рукою.

Привчіть дитину підтримувати порядок на робочому місці – це допоможе їй стати більш організованою і заощадити час на пошуки необхідних речей під час навчання. Чим менше мотлоху – тим менше відволікаючих чинників. Приведене до порядку робоче місце в налаштовує на роботу, мотивує, дисциплінує, робить працю більш ефективною – це стосується всіх, не тільки дітей.

Також біля навчального місця варто повісити розклад уроків і дошку з маркерами, що витираються, на якій можна буде записувати розпорядок дня, список справ, терміни, в які все повинно бути виконано. Це навчить дитину тайм-менеджменту: правильно розподіляти свій час і ефективно його використовувати. А щоб їй було легше укладатися в графік, поруч ж повісьте годинник з великими цифрами, які постійно будуть перед очима.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас