Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як навчитися в´язати спицями

Як навчитися в´язати спицями
 

Багато молодих дівчат сьогодні знову прагнуть навчитися шити і в'язати. Пов'язано це з тим, що ці істинно жіночі заняття дарують спокій і дозволяють створювати унікальні речі своїми руками. Якщо і ви задалися метою навчитися в'язати, але не знаєте, з чого почати, тоді ми постараємося допомогти вам у цьому.



В'язати спицями анітрохи не складніше за будь-яке інше повсякденне заняття, і коли ви навчитеся, ви зможете це робити автоматично. З чого почати своє навчання? Для початку подивіться, як набирати петлі на спиці, як пров'язуються лицьові і виворітні петлі. Існує два найбільш популярних способу набрати петлі і почати своє в'язання. Перший, класичний, більш популярний серед тих, хто захоплюється в'язанням. Як набрати петлі таким чином, ви можете подивитися на зображенні нижче.

набір петель на спиці

Останнім часом з'явився й інший спосіб набирати петлі. У порівнянні з першим, він простіший, так як петлі набираються простим накиданням нитки на спиці, детальніше дивіться на зображенні.

набір петель на спиці

Будь-які, навіть найскладніші схеми у в'язанні зводяться до пров'язування всього двох видів петель – лицьових і виворітних петель. В'язати їх зовсім не складно, але навчившись робити це, будь-яка схема буде вам під силу.

Лицьові петлі:

в'язання лицьових петель

Виворітні петлі:

в'язання виворітних петель

Опановувати різні візерунки найпростіше починати з простої резинки 1х1 або 2х2, далі можна спробувати вив'язати прості ромбики або кубики, а потім вже поступово перейти до різноманітних косичок, джгутів і ажурного в'язання, яке під силу вже хоч трохи досвідченим майстрам.

В'язання – це не просто хобі, а одне з найдавніших видів мистецтв, знання про який багато століть передавалися з покоління в покоління, і є затребуваними і донині.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас