Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ідея до великоднього столу: желатинові яйця на десерт

Ідея до великоднього столу: желатинові яйця на десерт
 

Наближається велике, світле свято Воскресіння, яке шанують багато людей у всьому світі. Звісно, більшість з нас в ці святкові дні запросять у свій дім гостей, готуватимуть для них смачні частування. На столі, традиційно, буде паска, крашанки та інші великодні атрибути. Яйце, безперечно, є одним з головних символів Великодня, без якого важко собі уявити святковий стіл цього дня. В сьогоднішній статті пропонуємо вам ідею, як приготувати яйця не лише в якості закуски чи як елемент основної страви, а й у вигляді десерту. Отже готуйте солодкі желатинові яйця і пригощайте рідних смачною, незвичайною та корисною стравою!



Інгредієнти:

6 курячих яєць
1 апельсин
1 ківі
вишня (черешня) – жменька ягід
40 г желатину
декілька гілочок м’яти
будь-який прозорий фруктовий компот (яблучний, грушевий, абрикосовий) – 500 мл.

Для початку, замочіть желатин, заливши його 150 мл холодної води (залиште набухати згідно з інструкцією).

Тепер підготуйте майбутні формочки – яєчні шкаралупи. Для цього ретельно помийте кожне яйце та обсушіть за допомогою паперового рушника. Потім дуже обережно зробіть невеликий отвір, діаметром близько 2 см з допомогою гострого ножика (зручніше – з тупого кінця яйця) та вилийте вміст яйця. Тепер шкаралупу треба ретельно промити зсередини, для дезінфекції використовуйте харчову соду та сіль, в розчині яких замочіть шкаралупи на 20-30 хвилин (на склянку теплої води по 1 ст. л. соди та солі). Після цього добре промийте шкаралупи під проточною водою та висушіть.

Поки яєчні шкаралупи-формочки сохнуть, наріжте дрібним кубиком фруктову начинку: ківі, апельсин, вишні (черешні). Апельсин для різноманіття можна нарізати тонкими пластинками, попередньо розрізавши фрукт на четверо, а ягоди покласти цілими. Ви можете використовувати будь-які інші сезонні фрукти та ягоди, якщо готуватимете цей десерт, припустимо, влітку, зокрема гарно виглядатиме в заливному яйці ягідка малини, чорної смородини чи порічки, або ж виноградинки. Доречними у такій начинці будуть і горіхи: волоські, мигдаль, арахіс, фундук чи будь-які інші. Слідуйте принципу контрастності кольорів, обирайте для начинки фрукти різних кольорів із яскравим забарвленням, тоді желатинове яйце вийде більш барвистим.

Час начиняти шкаралупки: в кожну з них спершу покладіть листочок м’яти, допомагаючи собі зубочисткою, аби було зручніше розміщати його на дні, зважаючи на невеликі розміри отвору в шкаралупі. Приклеївши листочок до дна, кладемо приблизно однакову кількість нарізаних кубиками фруктів і ягід, робіть це шарами по кольорах.

Замочений і набухлий желатин розчиніть в 400 мл гарячого компоту (можна підігріти желатин разом із компотом на плиті, постійно помішуючи, тоді желатин швидше розчиниться, але слідкуйте, аби не перегріти суміш). Тепер обережно залийте формочки зі шкаралуп желатиновим розчином, перед цим для зручності можна помістити начинені шкаралупи в контейнері для яєць. Поставте залиті шкаралупи в холодильник до повного застигання (якщо ви підігрівали компот із желатином на плиті – остудіть його перед тим, як заливати начинені формочки). Коли ви вже заповнили шкаралупу рідиною, злегка зруште фрукти зубочисткою, аби желатиновий розчин потрапив у всі закутки і міг добре скріпити інгредієнти заливного яйця.

Перед подаванням обережно почистіть шкаралупу та плівку, яка знаходиться під нею. Такі яйця можна подавати зі збитими вершками, або із фруктовим асорті.

Смачного та веселих свят!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас