Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Стрес - вмійте його контролювати!

Стрес

Вам не вдається як слід відпочити і як слід попрацювати. У вас таке відчуття, немов шлунок зав`язаний вузлом. Це все стрес. Він може довести вас до виснаження. Але найбільша проблема полягає в тому, що він керує вашими діями і приводить до нових неприємностей.

Не дивлячись на погану репутацію, стрес є однією з систем захисту організму, однією з найкращих систем. Коли ми відчуваємо небезпеку, в організмі відбувається викид адреналіну і інших хімічних речовин, які роблять нас більш готовими до несподіванок, піднімають наш тиск, збільшують сили, швидкість і час реагування.

Це добре, якщо небезпека вимагає фізичних дій. На жаль, наш організм не відрізняє фізичної небезпеки від розумової напруги. Коли ми нервуємо з приводу того, наприклад, що наближається термін здачі роботи, в організмі може відбутися такий же викид певних хімічних речовин, як в мить, коли ми бачимо автомобіль, що насувається на нас. І якщо ми не зможемо «спалити» ці хімічні речовини, розвинувши фізичну діяльність, вони проникнуть в кровотік і почнуть створювати проблеми.

Дослідження показали, що стрес може привести до ослаблення імунної системи. В ході одного з досліджень 266 спостережуваних, більшості з яких було близько 30 років, піддали дії вірусу, що викликає нежить, а потім подивилися, хто з них захворів. Виявилось, що серед хворих у 28,6% були невеликі ознаки стресу, натомість захворіли 42,4% людей з високим рівнем стресу. У чому причина? У тому, що стрес може перешкоджати клітинам, присутнім в крові, протидіяти хворобі.

Інші дослідження показали, що у жінок, які погано справляються із стресом, частіше утворюються небезпечні жирові відкладення у ділянці живота.

До настання менопаузи жінки добре захищені від проблем з серцем. Цей захист забезпечує естроген, який не дає утворюватися бляшкам на стінках артерій. Але після того, як вироблення естрогену припиняється, ризик розвитку серцевих нападів у жінок стає таким же як у чоловіків. Саме в цей час дія стресу може виявитися особливо руйнівною. Стрес приводить до збільшення частоти серцевих скорочень, до підвищення тиску, в результаті відбуваються зміни в кровоносних судинах, кров швидше згущується. Стрес може змінювати характер взаємодії між холестерином і стінками артерій і привести до посилення утворення бляшок.

За матеріалами health.unian.net

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Вітаємо маму з 8 березня: поради від турботливих татусів

Свято 8 Березня – чудова нагода турботливим татусям проявити себе, а для малечі – прекрасний урок, який показує, як важливо робити щасливими близьких людей. Не знаєте, як влаштувати дружині, мамі ваших дітей, справжнє свято на 8 березня? Ми зібрали для вас найкращі поради від турботливих татусів!

Що таке лактаційна криза і як її подолати?

Успішно годуєте малюка грудьми, але останнім часом вам здається, що молока бракує? У вас відчуття, ніби груди вже не наповнюються, як раніше? Можливо наступила лактаційна криза – період, коли кількість молока, яке виробляється жіночим організмом, тимчасово не відповідає потребам дитини. Лактаційні кризи, зазвичай, виникають в період з 3 по 6 тиждень після народження немовляти, а також на 3-4, 8-9 місяцях його життя. На щастя, періоди ці тривають недовго: від 3 днів до тижня. Тому запасіться терпінням і необхідною інформацію – ситуація незабаром почне налагоджуватись!

Кропив´янка: основні фактори, що спричиняють виникнення та методи її лікування

Кропив'янка – це поширене захворювання, що характеризується раптовою появою сверблячих висипань на шкірі, які зовні схожі на сліди від удару кропивою. Це захворювання може мати багато причин, від алергічних реакцій до фізичних подразників, та вимагає відповідного лікування для полегшення симптомів. Для того щоб дізнатися більше про цю проблему та методи її лікування, можна перейти за посиланням https://euroderm.com.ua/clinics/disease-group/alergologiya/kropivyanka.html.

Чим корисні м´які іграшки для дітей

Батьки часто чують від педіатрів про те, що не варто купувати м’які іграшки, оскільки вони накопичують бактерії. Проте такі вироби мають величезне значення для розвитку та заспокоєння малюків. Щоб не нашкодити дітям, потрібно вибирати безпечні товари. Інтернет-магазин «Мама Купи» пропонує великий асортимент дитячих іграшок для різного віку з доставкою по території країни.