Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як забезпечити безпеку дитини в Інтернеті

Як забезпечити безпеку дитини в Інтернеті
 

Всі дітки рано чи пізно виростають до того віку, коли починають цікавитися комп'ютерами і планшетами. І мова йде не про малюків, які просто хочуть грати в комп'ютерні ігри і просять вас включити одну з них, а скоріше про вік початкової школи, коли дітвора вже хоче самостійно шукати інформацію в Інтернеті, вибирати і викачувати ігри і т.д. У наш час дітки дуже рано знайомляться з цифровими технологіями, і це добре з точки зору їхнього розвитку та навчання. Але ми, як батьки, повинні розуміти, що Інтернет може бути небезпечним для дітей, навіть незважаючи на те, що вони цього не розуміють.



Навіть якщо ваші дітки поки що в такому віці, що найближчим часом ви не збираєтеся пускати їх в Інтернет, ви повинні розуміти, що все це не за горами, коли малюк почне проситися подивитися пару роликів в YouTube або зареєструватися в «Однокласниках». У будь-якому випадку це відбудеться, рано чи пізно. Тому ми хочемо дати вам три корисних ради, які допоможуть забезпечити безпеку дитини в Інтернеті.

Не дозволяйте маленьким дітям користуватися комп'ютером (планшетом, смартфоном) без вашого нагляду. Так, Інтернет переповнений прекрасними освітніми сайтами та навчальними програмами. І часом так хочеться поставити дитячі настройки браузера і залишити малюка одного за комп'ютером.

Та все ж краще вам залишитися поруч з дитиною і пограти (посидіти в Інтернеті) разом, або ж зайнятися чимось своїм, але бути поруч і наглядати за тим, що дитина робить за комп'ютером. Дивіться телевізор, готуйте вечерю, читайте книгу, але будьте поруч і зробіть на комп'ютері звук досить гучним, щоб чути, що там відбувається.

Ніколи не дозволяйте дитині користуватися чатами, онлайн-сервісами для обміну миттєвими повідомленнями, особливо, листуватися зі сторонніми людьми і давати їм інформацію особистого характеру, якими б класними ці люди їй не здавалися. Дайте дитині зрозуміти, що якщо у неї запитують, як її звуть, де вона живе або куди ходить в школу, вона відразу ж повинна повідомити про це вам.

Говоріть з дитиною відкрито про небезпеки Інтернету. Розкажіть їй про шахраїв, маніяків та інших небезпечних людей в Мережі. Поясніть, що всі ці безкоштовні подарунки і банери, що повідомляють про виграш величезної суми грошей і т.д. - це все обман, розрахований на дурних людей. Ваша дитина повинна розуміти, що якщо вона бачить щось занадто хороше, щоб бути правдою, вона повинна тут же покликати вас і запитати, замість того, щоб переходити по всіх цих посиланнях і банерах.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас