Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Весняні рецепти: страви зі шпинатом

Весняні рецепти: страви зі шпинатом
 

Шпинат – посланець весни, адже він один з перших зеленіє на грядці. Про користь його можна говорити дуже багато: він допоможе підвищити гемоглобін, адже є відмінним джерелом заліза, а ще - багатий фолієвою кислотою, йодом, у його складі – цілий ряд вітамінів (у шпинаті присутня 50% добової норми майже всіх вітамінів, які необхідні для людини), білок і каротин. Вживаючи шпинат у їжу, ви покращите обмін речовин та роботу кишківника, зміцните свої судини, покращите зір і, загалом, поповните запас вітамінів в своєму організмі! Саме тому таким актуальними на столі є страви зі шпинати саме весною, коли наш організм виснажений авітамінозом.



Пропонуємо вам декілька рецептів смачних страв із шпинатом. Спробуйте!

Суп-пюре зі шпинату

1 л овочевого бульйону
400 г шпинату
1 цибулина
100 мл сметани
50 г вершкового масла
2 ст. л. борошна
сіль, перець до смаку

Шпинат проваріть протягом кількох хвилин на слабкому вогні. Цибулю дрібно поріжте та пасеруйте на маслі (в каструлі з товстим дном), коли вона стане прозорою – додайте борошно і ретельно перемішайте. Після цього влийте в каструлю 0,5 л бульйону і продовжуйте кип’ятити на легкому вогні протягом 10 хвилин. Додайте шпинат та влийте решту (0,5 л) бульйону, варіть 7-8 хвилин на помірному вогні. Наприкінці заправте суп сметаною, сіллю та перцем, збийте за допомогою блендера до однорідності та готуйте ще 1-2 хвилини. Подавайте із грінками з білого хліба.

Зелені млинці зі шпинатом

200-250 г борошна
2 яйця
50 г шпинату
300 мл молока
200 мл світлого пива
цукор, сіль – за смаком
75 мл олії

Яйця збийте з цукром та сіллю, додайте молоко, пиво та перемішайте. Тепер всипте борошно, і знову перемішайте до розчинення грудочок, влийте олію. Наприкінці додайте подрібнений шпинат.

Смажте одразу після приготування тіста на добре розігрітій олії (на досить великому вогні).

Як начинку можна використати будь-який сир.

Мафіни зі шпинатом

250 г шпинату
100 г фети
250 мл молока
100 г вершкового масла
2 зубці часнику
2 яйця
400 г борошна
10 г розпушувача
сіль, чорний перець – до смаку

Вершкове масло розтопіть на водяній бані і вистудіть, додайте молоко, яйця, натерту на крупній тертці фету, нарізаний шпинат, вичавлений часник, сіль та перець – все ретельно перемішайте. В окремій посудині з’єднайте борошно з розпушувачем та додайте приготовану перед цим суміш інгредієнтів – перемішайте тісто ложкою до однорідності.

Формочки для мафінів заповніть на третину, випікайте при 180°С 20-25 хвилиг (готовність перевіряйте зубочисткою).

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас