Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Доглядаємо за дитячою постільною білизною правильно

Доглядаємо за дитячою постільною білизною правильно
 

Купуючи постільну білизну для дитини, ви повинні не тільки серйозно поставитися до її вибору, а й навчитися правильно за нею доглядати. Адже яким би якісним не був куплений вами комплект, без належного догляду постільні приналежності швидко втратять і привабливий зовнішній вигляд, і свою м'якість, і можуть навіть стати причиною усіляких подразнень на шкірі малюка. Тому сьогодні особливу увагу ми приділимо правильному догляду за дитячою постільною білизною.



Обов'язково періть постільну білизну після покупки. Перш, ніж застелити новим комплектом дитяче ліжечко, ви обов'язково повинні випрати постільну білизну. Це необхідно для того, щоб позбутися надлишку барвників та інших речовин, які залишилися після виробничого процесу. Ви ж не хочете, щоб малюк дихав усіма цими хімікатами, коли спить?

Часто періть постільну білизну дитини, коли вона хворіє. Дитячу постільну білизна рекомендується часто прати, якщо малюк захворів. Ретельне прання допоможе позбутися мікробів, які зібралися в постілі.

Загальний догляд за дитячою постільною білизною

Купуючи постільну білизну, зверніть увагу на рекомендації виробника по догляду за нею. Вони можуть відрізнятися залежно від бренду, і якщо ви не будете їх дотримуватися, постільна білизна швидко зіпсується (перестане бути такою красивою і приємною на дотик).

Далі ми пропонуємо загальні рекомендації по догляду за дитячою постільною білизною.

Прання

Якщо ви не робите це частіше (якщо протік підгузник), ви повинні міняти постільну білизну раз на тиждень, щоб випрати її від осілого бруду і пилу. Для прання дитячої постільної білизни використовуйте теплу або прохолодну воду, так як через гарячу воду матеріал постільних приналежностей може стати жорстким і грубим, особливо для ніжної шкіри малюка.

Сушка

Сушити постільну білизну також необхідно за інструкцією. Якщо у вас є сушарка для білизни, виймайте дитячу постіль перш, ніж вона висохне остаточно – це допоможе уникнути зайвих складок. Те ж стосується і сушки комплекту на балконі або свіжому повітрі. Найкраще дитячу постільну білизну сушити в домашніх умовах (до повного висихання). Пам'ятайте, постільна білизна має добре просохнути – не складайте її в шафу навіть злегка вологою.

Зберігання

Зберігайте постільну білизну в шафі або ящику, який захищає її від пилу і пропускає повітря. Постіль повинна дихати, щоб у ній не завелася цвіль або грибок.

Також врахуйте, що через часті прання постільна білизна дитини буде швидко зношуватися, якою би якісною вона не була. Тому стежте за ознаками її зносу (затерті шви, вицвілий малюнок) і замінюйте її новою вчасно. Ви ж не хочете, щоб дитина дихала ворсом, що з'явився на зношених ділянках білизни!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас